• Εκτύπωση

Ο μακελάρης Άσαντ σκόρπισε το θάνατο στην ίδια του την πατρίδα τη Συρία - Βομβάρδισε αγορά και γέμισε παντού ανθρώπινα μέλη



- Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και τρία παιδιά
- Η αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Άσαντ έγινε στην αγορά ενός χωριού στην επαρχία του Χαλεπιού
- Φόβοι οτι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Αγορά στο χωριό Αταρέμπ στην επαρχία του Χαλεπιού βομβάρδισαν οι δυνάμεις του Άσαντ σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και τρία παιδιά!


"Ο αριθμός των θυμάτων της σημερινής επιδρομής εναντίον μιας αγοράς στο χωριό Αταρέμπ ανέρχεται στους 25, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά" ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώνοντας ότι οι νεκροί μπορεί να αυξηθούν καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

"Ο τομέας που επλήγη ήταν μια αγορά, για αυτό και υπάρχουν πολλοί νεκροί. Το καθεστώς χτυπά τους πολίτες που στηρίζουν την εξέγερση", είπε ο Άμπου Όμαρ, ένας ακτιβιστής από το Χαλέπι.


Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Άσαντ έχουν εντείνει από τις 15 Δεκεμβρίου τις επιχειρήσεις τους εναντίον θέσεων των ανταρτών στην επαρχία αυτή και στην πόλη του Χαλεπιού, την πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας που έχει πλέον διαιρεθεί σε "φιλοκυβερνητικές" και "αντικυβερνητικές" συνοικίες.


Άλλοι ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία διακρίνονται πτώματα ανάμεσα σε χαλάσματα και σκηνές πανικού. Σε ένα από αυτά τα βίντεο μια γυναίκα ουρλιάζει δίπλα στο άψυχο κορμί ενός συγγενή της. Σε ένα άλλο ένας άνδρας σκύβει πάνω από ένα παιδί με κομμένο πόδι. Δεν είναι σαφές εάν το παιδί είναι ζωντανό ή νεκρό.







 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους τελευταίους μήνες από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες, ενώ χιλιάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS

newsit.gr


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB