• Εκτύπωση

Προσοχή: Ιδανικές συνθήκες για πυρκαγιές - Δυνατοί άνεμοι και ο υδράργυρος ψηλά



Η χαμηλή υγρασία, σε συνδυασμό με τη ζέστη, αλλά και τους δυνατούς ανέμους συνθέτουν ένα σκηνικό που κάθε άλλο παρά ευχάριστο είνα
ι...

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Την Πέμπτη περιμένουμε αραιή συννεφιά και ισχυρούς Δ-ΒΔ ανέμους εντάσεως 5-6 μποφόρ. Θα υπάρχει κουφόβραση και η δυσφορία θα είναι ιδιαίτερα έντονη. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της χαμηλής υγρασίας θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς, πιθανόν τοπικά τους 39 βαθμούς στο εσωτερικό του νομού (Λευκοχώρι, Μακρακώμη).

Την Παρασκευή προβλέπεται αίθριος καιρός με ΒΔ ανέμους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 24-37 βαθμούς.

Ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Παρασκευής με καταιγίδες κατά τόπους στη βόρεια Ελλάδα, που στη διάρκεια της νύχτας μέχρι και νωρίς το πρωί του Σαββάτου θα επηρεάσουν την Χαλκιδική, ανατολική και νότια Θεσσαλία (κυρίως την Μαγνησία), τις Σποράδες και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός στην Φθιώτιδα θα είναι γενικά αίθριος με εξαίρεση το πρωί του Σαββάτου που αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια του νομού που γρήγορα όμως θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-31 βαθμούς, αλλά την Κυριακή θα ανέβει λίγο ακόμη και θα φτάσει τους 33 βαθμούς.

Με βάση και τα τελευταία προγνωστικά, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι ηλιόλουστος με ασθενείς γενικά ανέμους και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο κοντά στους 35 βαθμούς.

Δείτε και το χάρτη με τις μέγιστες θερμοκρασίες για την Πέμπτη:







Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB