• Εκτύπωση

«Κι αν η θεραπεία του AIDS βρισκόταν στο αεροπλάνο;»



Κατάρριψη Boeing: Βαρύ πλήγμα στις έρευνες για το AIDS...


Εκατό κορυφαίοι ερευνητές και γιατροί στα θύματα του Boeing. Πάνε πίσω οι έρευνες για το AIDS. Νεκρός ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας, Γιεπ Λάνχε.

Η κατάρριψη του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην Ουκρανία, εκτός από τεράστια ανθρώπινη τραγωδία, είναι και μια μαύρη μέρα για την Ιατρική, καθώς 100 από τους καλύτερους επιστήμονες που ερευνούσαν τη θεραπεία του AIDS, χάθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες.

Ο Γιεπ Λάνχε, παγκοσμίου φήμης ερευνητής και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας για το AIDS, ήταν μαζί με μια ομάδα επιστημόνων και κατευθύνονταν στο Global AIDS 2014, ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιούνταν στη Μελβούρνη. Μαζί του στο αεροπλάνο, επέβαινε και η βοηθός του, Γιακελίν φαν Τονχερεν.

Ο ακριβής αριθμός των επιστημόνων με τους οποίους ταξίδευε μαζί δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά από το Σίδνεϊ έχει έρθει η πληροφορία πως ήταν 100 άτομα στο αεροπλάνο που θα ταξίδευε.

Ωστόσο δρ. Πίτερ Μακ Φέρσον, ερευνητής του HIV στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, είπε πως «ήταν τόσοι πολλοί οι ερευνητές του HIV στο αεροπλάνο, που όλοι φοβόμασταν ότι ήταν επιβάτες οι φίλοι και οι συνάδελφοι μας».
 

 

Εκτός από τον Λάνχε, στο αεροπλάνο ήταν και ο πρώην δημοσιογράφος του BBC, εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγεία, Γκλεν Τόμας.

Σύσσωμη πάντως η ιατρική κοινότητα εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια των επιστημόνων, με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση του ερευνητή Τρέβορ Στράτον, του Καναδού ερευνητή του HIV ο οποίος είπε με νόημα: «Και εάν η θεραπεία του AIDS βρισκόταν στο αεροπλάνο; Δεν ξέρουμε».

Αλλά και ο καθηγητής ιατρικής Ρίτσαρντ Μπόιντ είπε στον Guardian πως στο αεροπλάνο βρίσκονταν «μερικοί ''ηγέτες'' στο θέμα του HIV».


thetoc.gr




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB