• Εκτύπωση

Ξεπέρασαν τους 630 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας – Οργισμένο μήνυμα του παλαιστίνιου προέδρου



Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας παρά την έκκληση του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προς τις δύο πλευρές για κατάπαυση του πυρός.

Από τις 8 Ιουλίου τουλάχιστον 636 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 31 Ισραηλινοί. Περίπου 3.700 άνθρωποι είναι τραυματίες ενώ 100.000 εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.



Ολόκληρες συνοικίες της Γάζας είναι κατεστραμμένες. Πτώματα ανθρώπων που σκοτώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εξακολουθούν να ανακαλύπτονται μέσα στα ερείπια.


Οργισμένο μήνυμα Αμπάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σε τηλεοπτική του ομιλία ο υποσχέθηκε πως "θα διωχθούν όλοι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα εναντίον του λαού μας, όσος χρόνος κι αν χρειασθεί". Οι ισραηλινές δυνάμεις "παραβίασαν όλους τους διεθνείς νόμους και την ανθρώπινη ηθική" στη Γάζα, τόνισε ο Αμπάς. "Είμαστε γεμάτοι οργή και δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε ποτέ", πρόσθεσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος κατά την έναρξη μιας έκτακτης συνεδρίασης της παλαιστινιακής ηγεσίας στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. "Ο λαός μας δεν θα γονατίσει μπροστά σε κανέναν εκτός από τον Θεό. Κανένας σ' αυτό τον κόσμο δεν θα ζήσει με ειρήνη και σταθερότητα όσο τα παιδιά της Ιερουσαλήμ, της Γάζας και της Δυτικής Όχθης και όλα τα παιδιά των Παλαιστινίων παντού δεν έχουν ειρήνη και σταθερότητα".



 
Η παλαιστινιακή ηγεσία που συνεδρίασε στη διάρκεια της νύκτας στη Ραμάλα ζήτησε να πραγματοποιηθούν "λαϊκές διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τη Γάζα και την Αντίσταση".

newsit.gr



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB