• Εκτύπωση

Έκλαψαν οι Τούρκοι βουλευτές στο αντίο του Ερντογάν



Σε έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα έγινε η τελευταία ομιλία του Ερντογάν ως πρωθυπουργού - Στις 10 Αυγούστου θέλει να εκλεγεί πρόεδρος της Τουρκίας

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε χθες στο Κοινοβούλιο σε μια συναισθηματική αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση που έκανε αρκετούς από τους συναδέλφους του να μη μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.



Ενόψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου και των προγνωστικών, που θέλουν τον Τούρκο πρωθυπουργό νικητή, κατά πάσα πιθανότητα από τον πρώτο γύρο, ο Ερντογάν μίλησε συγκινημένος στους συναδέλφους του, στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ), λέγοντας ότι: «αν θελήσει ο Αλλάχ, τον προσεχή μήνα θα τους μιλάει από ένα άλλο βήμα, μέσα σε μια άλλη αίθουσα, ενώ στο βήμα που στέκεται τώρα ο ίδιος, θα βρίσκεται ένας άλλος πολιτικός άντρας».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δική του πολιτική πορεία και στην πορεία που ακολούθησε το κόμμα του από την ίδρυσή του, τον Αύγουστο του 2001, την ανάληψη της εξουσίας από το ΑΚΡ τον Νοέμβριο του 2002 και στην συνέχεια πάλι, στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2011.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το κόμμα του «μάρτυρα σε ιστορική μάχη» και αναφερόμενος στον εαυτό του υπενθύμισε ότι για δεκατρία χρόνια μιλάει στους βουλευτές του από αυτό το βήμα και είπε ότι για πρώτη φορά εκλέχθηκε βουλευτής τον Μάρτιο του 2003 και ανέλαβε την πρωθυπουργία, όταν ο Αμπντουλάχ Γκιούλ έγινε πρόεδρος της χώρας, τον Αύγουστο του 2007.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε: «αν το Έθνος με εκλέξει, (πρόεδρο) δεν θα είμαι πια μαζί σας από αυτό το βήμα και από αυτή την αίθουσα, αλλά οι συζητήσεις και η αγάπη μας, θα συνεχιστούν από άλλο βήμα και σε άλλες αίθουσες. Ένας άλλος συνάδελφος θα κάνει ομιλίες μέσα σε αυτό τον χώρο ως πρόεδρος του ΑΚΡ και ως πρωθυπουργός, αν τελικά εκλεγώ πρόεδρος».

Την ομιλία του Ερντογάν διέκοψαν πολλές φορές οι βουλευτές του με συνθήματα που φώναζαν υπέρ του ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους!


protothema.gr


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB