Βαριά «καμπάνα» σε Λαμιώτη που είχε συλληφθεί με ναρκωτικά στο λιμάνι του Αγ. Κων/νου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 10:50 Βαριά «καμπάνα» σε Λαμιώτη που είχε συλληφθεί με ναρκωτικά στο λιμάνι του Αγ. Κων/νου

Αθωώθηκαν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι δύο γυναίκες και ένας άνδρας που ήταν μαζί του και υποστήριξαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι δε γνώριζαν για το περιεχόμενο της σακούλας…

Μία υπόθεση σύλληψης για ναρκωτικά τεσσάρων ατόμων, δύο ανδρών και δύο γυναικών τον Αύγουστο του 2015 στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου αναβίωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας την Πέμπτη (21/11) το πρωί.

Η σύλληψη ενός Λαμιώτη και της φίλης του, καθώς και ενός ακόμη φιλικού τους ζευγαριού από Λιμενικούς του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, είχε τις αποχρώσεις της κακουργηματικής πράξης της διακίνησης ναρκωτικών.

Αυτό υποστήριξε και ο Εισαγγελέας της Έδρας για τα 600 γρ. ινδικής κάνναβης που είχε εντοπίσει ο έλεγχος των Λιμενικών στο σακίδιο που κρατούσε η κοπέλα του βασικού κατηγορούμενου.

Για αυτόν η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν οκτώ χρόνια ποινής κάθειρξης, ενώ τους άλλους τρεις κατηγορούμενους τους έκρινε αθώους αφού αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς τους ότι δε γνώριζαν τι κουβαλούσε στα πράγματά του ο φίλος τους.

Ο τελευταίος ανέλαβε και όλη την ευθύνη για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν, κάτω από ένα παντελόνι που προοριζόταν ως δώρο, όπως είπε, για τη σύντροφό του και κατηγορούμενη στη δίκη. Ο συνήγορός του Κων/νος Νούσας ζήτησε από το Δικαστήριο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι είναι τοξικομανής καταθέτοντας σχετική πραγματογνωμοσύνη και άλλα ιατρικά έγγραφα.

Αντίστοιχα η συνήγορος της φίλης του, Ελευθερία Ψύλλου στην αγόρευσή της ανέφερε ότι η πελάτισσά της δεν γνώριζε το περιεχόμενο της σακούλας, η οποία ανήκε στο συγκατηγορούμενό της και ότι σε κάθε περίπτωση «για την πλήρωση της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, δεν αρκεί η απλή διακράτησή τους αλλά απαιτείται πρόθεση φυσικής εξουσίασής τους».

Τέλος για το έτερο ζευγάρι που συνελήφθη με τους άλλους δύο κατηγορούμενους, ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκης Νούσας υποστήριξε ότι «δεν έχουν καμία σχέση και δε γνώριζαν τίποτα για την ύπαρξη των ουσιών».

Το Δικαστήριο  όπως σημειώσαμε έκρινε ένοχο μόνο τον βασικό κατηγορούμενο και αθώωσε τους υπολοίπους, ενώ του επέβαλε την ποινή της οκταετούς κάθειρξης, καθώς και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Παρόλα αυτά οδηγήθηκε εκ νέου στη Φυλακή αφού είναι κρατούμενος για άλλες υποθέσεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση