Όταν η αναπηρία γίνεται... ευλογία και όρεξη για τέχνη, γεννιέται το "Down Town Art"!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 08:10 Όταν η αναπηρία γίνεται... ευλογία και όρεξη για τέχνη, γεννιέται το "Down Town Art"!

"Down Town Art"- Φθιωτικό Εργαστήριο Τέχνης (Λυκούργου 2, Λαμία)

Ένας 45χρονος νεφροπαθής από τη Λαμία δημιούργησε έναν ξεχωριστό χώρο για ζωγραφική στην Πλατεία Λαού και καλεί όλο τον κόσμο στο μαγευτικό κόσμο των τεχνών.

Εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 8:00' το βράδυ.

Τη δική του τρέλα για τη ζωγραφική προσπαθεί να μεταδώσει στους Λαμιώτες και όχι μόνο, ένας 45χρονος νεφροπαθής από την περιοχή μας, που μετά από τα 13 χρυσά και αργυρά μετάλλια που κέρδισε στους Πανελλήνιους αγώνες Στίβου το 2014,15 και 16 αγωνιζόμενος ενώ υποβάλλεται εδώ και 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση στην Κλινική Λαμίας, δημιούργησε έναν φιλόξενο και ζεστό χώρο στο κέντρο της Φθιωτικής πρωτεύουσας, στην Πλατεία Λαού,προκειμένου όλοι οι συμπολίτες του να περνούν τις ώρες τους δημιουργικά και πάνω από όλα ξεφεύγοντας από τα προβλήματα, έστω και για λίγο, της καθημερινότητας.

Ο λόγος, για τον Σπύρο Ζγαντζούρη, γνωστό δημοσιογράφο και ζωγράφο από το Νεοχώρι Δομοκού, που στόχο έχει να κάνει τους συμπατριώτες του να αγαπήσουν την ζωγραφική και κατ' επέκταση και όλες τις τέχνες.

Στο κέντρο της Λαμίας, στην Πλατεία Λαού (οδός Λυκούργου 2 και Καλύβα-Μπακογιάννη 7), θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες ο νέος σύγχρονος Τέχνης "DOWN TOWN ART"-ΦΘΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ τεχνης, σε συνεργασία με την Εταιρία «ΑΡΓΩ» για την υποστήριξη της τεχνης των ΑΜΕΑ, (σε δύο ορόφους 220m2), που σκοπό έχει να αναδείξει τους ντόπιους καλλιτέχνες και το έργο τους και όχι μόνο.

Θα λειτουργήσουν, ανάλογα με τις συμμετοχές, τμήματα μικρών και μεγάλων εικαστικών (ζωγραφική, ντεκουπάζ, ψηφιδωτό, γλυπτό, προετοιμασία για ΑΣΚΤ, φωτογραφία κ.αλ.) ενώ όλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις μπογιές και τα χρώματα δικής μας παραγωγής!!!

Στον κυρίως χώρο θα πραγματοποιούνται εικαστικές εκθέσεις και καθε είδους events στο χώρο της τέχνης σε τακτά χρονικά διαστήματα.. Για τα όποια σεμινάρια γίνουν, θα υπάρχει επαρκής σύγχρονος εξοπλισμός με καβαλέτα τελευταίας τεχνολογίας ενώ στο επάνω όροφο θα λειτουργεί η καφετέρια, το «ΛΟΥΚΟΥΜΙ», για την εξυπηρέτηση όλων μαθητών, καθηγητών και επισκεπτών...

Για το λόγο αυτό, ζητούνται πάσης φύσεως Καλλιτέχνες για συνεργασία, προκειμένου να δώσουν τα φώτα τους, αλλά και όσοι θέλουν να μυηθούν στις τέχνες αυτές από 7-107 ετών.

Γιατί η τέχνη δεν εχει αδιέξοδα και δεν κάνει αποκλεισμούς…

Για πληροφορίες σχετικά μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Σπύρο Ζγαντζούρη στο τηλ. 6983584467 ή στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με μήνυμα στο facebook: spiros zgantzouris

Παράλληλα με αυτό το νέο ξεκίνημα, ο Σπύρος Ζγαντζούρης, μαζί με την ομάδα του, καλλιτέχνες από τη Φθιώτιδα, έχοντας μυηθεί αρκετά στον εθελοντισμό, φιλοδοξεί τα όποια χρήματα συγκεντρώνονται από τις εκδηλώσεις να πηγαίνουν σε ευαγή ιδρύματα της περιοχής μας.

Ήρθαμε να μείνουμε... ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ. ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ……

*ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00

**TA ΈΞΥΠΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ "DOWN TOWN ART" ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΖΓΑΝΤΖΟΥΡΗΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση