Σήμερα η Παιδική Σκηνή: Το "Μυστικό Κλειδί" της Πηνελόπης Δέλτα στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 06:12 Σήμερα η Παιδική Σκηνή: Το "Μυστικό Κλειδί" της Πηνελόπης Δέλτα στη Λαμία

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου δυο παραστάσεις στη Λαμία, στις 5:30 και στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου, στην πλατεία Διάκου.

Προπώληση 8€ – Ταμείο 10€ / Προπώληση στο βιβλιοπωλείο "SOFIANOS" / Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Υπεύθυνος/πληροφορίες: 6944283935.

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ που θα βρίσκεται στην πόλη μας για 14η συνεχή χρονιά, παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ" ένα έργο της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ που με την πένα της σημάδεψε τον 20ο αιώνα και όχι μόνο.

Ακροβατώντας ανάμεσα στην αγάπη για το παιδί και την αγάπη για το θέατρο σας παρουσιάζουμε λοιπόν την θεατρική παράσταση "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ", που είναι βασισμένη στο διήγημα της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ "Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑΣ".

Πρόκειται για ένα σπουδαίο διήγημα όπου με σεβασμό, αγάπη, σύγχρονη ματιά και μεράκι μεταφέρουμε αυτό το διήγημα στη σκηνή με ζωντανό τραγούδι, ευρηματικά σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και μαγικούς φωτισμούς οι οποίοι δημιουργούν μια ατμοσφαιρική παράσταση, με έντονες στιγμές και γρήγορες εναλλαγές που θα αγγίξει την ψυχή όλων.

Είναι ένα κλασικό έργο που προσεγγίζει τη σύγχρονη πραγματικότητα της έλλειψης συναισθημάτων.

Οι ηθοποιοί ζωντανεύοντας τους ρόλους με μαεστρία, προκαλούν μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στο παραμύθι και να αναζητήσουν το νόημα της ΖΩΗΣ....την ΑΓΑΠΗ!

Μία ατμοσφαιρική παράσταση, γεμάτη έντονες στιγμές, γρήγορες εναλλαγές, ζωντανή μουσική που θα αγγίξει την ψυχή όλων...!

Η παράσταση θα γίνει στην

αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Ώρες: 5:30 και στις 7:30 το απόγευμα

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Πληροφορίες: 6944 283935


Λίγα λόγια για το έργο:

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα μεγάλο νησί ήταν ένας καλός Βασιλιάς, που είχε φροντίσει να έχει δουλειά όλος ο Λαός. Έτσι, όλοι ζούσαν ήρεμοι και αγαπημένοι και κανένας δεν γύρευε να αφήσει την πατρίδα του για να βρει πλούτη για μία καλύτερη τύχη έξω.

Ένα πρωί λοιπόν από το Παλάτι φτάνει μία χαρμόσυνη είδηση ότι ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα απέκτησαν ένα όμορφο κοριτσάκι. Όλοι ευχόντουσαν και έδιναν τις πιο θερμές τους ευχές για το ευχάριστο αυτό γεγονός...ώσπου κάποια στιγμή φτάνει η Μοίρα, και ευχήθηκε στην μικρή να μην έχει καρδιά, να μην νιώθει.

Όλοι λυπήθηκαν γι αυτό, μέχρις ότου φτάνει η Ζωή, η οποία μέσα από τα λόγια της δίνει την μεγάλη Ελπίδα λέγοντας πως αν η Βασιλοπούλα θα ήθελε θα μπορούσε να αναζητήσει την Καρδιά της!

Και τότε της δίνει ένα Κλειδί. Ένα Μυστικό Κλειδί!

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο δοκιμασίες, αλλά η δικαίωση δεν αργεί να έρθει...


Παίζουν οι ηθοποιοί:
Νίκος Χρηστίδης
Γιάννης Βαλής
Νίκη Τριανταφυλλίδη
Μαρία Νικολάου
Τάσος Παπάς
Όλοι οι ηθοποιοί είναι επαγγελματίες γνωστοί από το θέατρο και την τηλεόραση.


 

Συντελεστές
Κείμενο: Πηνελόπη Δέλτα
Θεατρική διασκευή: Φώτης Σπύρος - Νίκος Χρηστίδης
Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης
Ενδυματολογία & Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης - Νάγια Ζαχαράτου
Πρωτότυπη μουσική & Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Μιχαήλ
Σχεδιασμός φωτισμών: Απόστολος Τσιτσώνης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση