Σήμερα το Παιδικό Μιούζικαλ «Τα Χριστούγεννα της Ζωής» για καλό σκοπό!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 08:40 Σήμερα το Παιδικό Μιούζικαλ «Τα Χριστούγεννα της Ζωής» για καλό σκοπό!

Σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 19:30, στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας, ιδιωτικός και δημόσιος φορέας ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν καλό σκοπό.

Η θεατρική ομάδα του “Ονειροπλαστείου”, το “Σύγχρονο Νηπιαγωγείο”, το γυμναστήριο “Εν κινήσει”, ο σύλλογος “Ladies' Gym” και το γυμναστήριο “Salute” σε συνδιοργάνωση με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης θα παρουσιάσουν το παιδικό μιούζικαλ της Αλεξάνδρας Μέριανου «Τα Χριστούγεννα της Ζωής».

Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα».

Η παράσταση ταξιδεύει το θεατή σε μέρη της ψυχής του που σκέπασε η σκόνη του χρόνου, ενώ οι μικροί ηθοποιοί και χορευτές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξυπνήσουν το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Μέσα από μία ιστορία τόσο μαγική και απίθανη, που δεν αποκλείεται και να είναι αληθινή, θα ανακαλύψουμε νοήματα και συναισθήματα, με την ελπίδα ότι το μέλλον που φέρνουν τα παιδιά θα είναι καλύτερο από το παρόν που τους παραδίδουμε.

Με τη στήριξη του Δήμου Λαμιέων, του κ.Σταυρογιάννη και της κας. Αργύρη η παράσταση  αγκαλιάστηκε απο την πρώτη στιγμή από ανθρώπους της εκπαίδευσης όπως η κα.Σεβαστού, ο κ.Στριφτάρας, οι αδερφές Ρούλια, η κα. Λάππα -Πασπάλη ενώ η κα. Λυδία Χειμαριού , διευθύντρια του σταθμού ¨Ο,τι Αγαπώ¨ από την Κέρκυρα , εμπλούτισε με δεκάδες κοστούμια το βεστιάριο της παράστασης.

    Επ' ευκαιρία της παράστασης η κα.Σεβαστού δήλωσε πως : “Τα παιδιά μας, θα έχουν την τιμή και την περηφάνεια να ζωντανέψουν την σκηνή με τη παρουσία τους και να χαρίσουν μια επιπλέον ευκαιρία για καλύτερη ζωή, σε παιδιά με δύσκολο αύριο. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που έζησα από τόσο κοντά το ζήλο και τον ενθουσιασμό όλων των εμπλεκομένων, που ολοένα μεγάλωνε. Ως εκπαιδευτικός, πιστεύω ότι όλη αυτή η προσπάθεια σημαίνει πολιτισμός και ως άνθρωπος, ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας!”

 Όλοι μαζί λοιπόν κρατάμε τη “Φλόγα” αναμμένη , υπενθυμίζοντας στους εαυτούς μας ποιοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της ζωής. Διότι η χαρά του να προσφέρεις, είναι μία χαρά διπλή!

Λίγα λόγια για τη δημιουργό:

Η Αλεξάνδρα Μέριανου, με καταγωγή απο την Κέρκυρα, αποφοίτησε απο το Τμήμα Μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και είναι υποψήφιος διδάκτορας του ίδιου τμήματος μελετώντας το Μουσικό Παιδικό Θέατρο από παιδιά για παιδιά. Δημιουργός πολλών  παιδικών μιούζικαλ , έχει ανεβάσει παραστάσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος . Διπλωματούχος κλαρινέτου με πολυετή συμμετοχή σε συμφωνικές ορχήστρες , αποφάσισε να αφιερωθεί στη μουσική εκπαίδευση των παιδιών και έτσι έγινε η δημιουργός του μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος “Αγάπη”. Το πρόγραμμα “Αγάπη” εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος βρεφονηπιακών σταθμών και συντροφεύει τα παιδιά από τους πρώτους μήνες της ζωής τους ως και τα 6 τους χρόνια. Σε αυτή τη διαδρομή το παιδί μαθαίνει να βιώνει τον ρυθμό και τη μουσική μέσα από εξειδικευμένες δραστηριότητες όπως ηχοιστορίες, τραγούδι, μουσικοκινητικές ασκήσεις και μουσικά παραμύθια. Στη Λαμία τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται  με το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο και το Ονειροπλαστείο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση