Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιβλιοπαρουσίαση: Η Μάρω Θεοδωράκη την Παρασκευή στη Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 15:04 Βιβλιοπαρουσίαση: Η Μάρω Θεοδωράκη την Παρασκευή στη Λαμία!

Μάθε για τα άγνωστα παιδικά χρόνια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Το Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής "Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ", οι εκδόσεις "Μίνωας" και το βιβλιοπωλείο "Σοφιανός" σας προσκαλούν την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 6:30' το απόγευμα, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάρως Θεοδωράκη, «Βάρκα στον γιαλό», που μιλάει για τα παιδικά χρόνια του αγαπημένου της θείου και σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Λαμιέων στην οδό Λεωνίδου 11, στη Λαμία.

Οι ηθοποιοί Ανδρέας Ιωάννου και Ελίζα Λιάρου θα δώσουν στο κείμενο πνοή με τη δραματοποιήσή του.

Δύο λόγια για το βιβλίο:

Ξεκινώντας από τη Χίο όπου και γεννήθηκε, ταξιδεύουμε στις δυο πατρίδες των γονέων του, τη Σμύρνη και τα Χανιά της Κρήτης και έπειτα σε όλα τα μέρη όπου έζησε μαζί με την οικογένειά του. Η Σύρος, η Μυτιλήνη, η Κεφαλονιά, η Πάτρα και η Αθήνα είναι μερικά από αυτά. Κάθε μέρος και ένα κομβικό σημείο στη ζωή του. Μια ξεχωριστή ανάμνηση· μια μοναδική εμπειρία. Κοινός παράγοντας… η αγάπη του για τη μουσική!

Το κείμενο γραμμένο με ευαισθησία και λυρισμό περιγράφει μερικά από τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη.    

Τα ανέμελα παιδικά χρόνια, τα παιχνίδια στα στενά σοκάκια και στους μαχαλάδες, η σχέση του με τον μικρότερο αδερφό του Γιάννη, οι πρώτες νότες στο πεντάγραμμο, η λαχτάρα του να αποκτήσει ένα δικό του βιολί, ο πόλεμος του ’40 και τέλος η υποτροφία και οι σπουδές, στο Ωδείο Αθηνών. Μια ζωή γεμάτη από όνειρα και πίστη και μια μουσική που έφτασε παντού…

«Πέντε πέντε δέκα

δέκα δέκα ανεβαίνω τα σκαλιά

για τα δυο σου μάτια

για τις δυο φωτιές

που όταν με κοιτάζουν

νιώθω μαχαιριές.

Βάρκα στο γιαλό

βάρκα στο γιαλό

γλάστρα με ζουμπούλι

και βασιλικό.»