Φεστιβάλ Οίτης: Γιορτή Νέων Δημιουργών & Παραγωγών, Παιδικός Τρύγος και Παράσταση Κουκλοθέατρου στη «Χώρα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 10:57 Φεστιβάλ Οίτης: Γιορτή Νέων Δημιουργών & Παραγωγών, Παιδικός Τρύγος και Παράσταση Κουκλοθέατρου στη «Χώρα»

Το Φεστιβάλ Οίτης γιορτάζει τον Τρυγητή μήνα Σεπτέμβρη με μια Γιορτή Νέων Δημιουργών και Παραγωγών, Εργαστήρι για παιδιά «Παιδικό Τρύγο» και την παράσταση κουκλοθέατρου  «Ας πούμε όλοι μαζί παραμύθι από την αρχή», το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου από τις 2 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο μήνας Σεπτέμβριος συνδέεται άμεσα με την καρποφορία της αμπέλου και του τρύγου, γι’ αυτό στην παράδοση μας διασώθηκε και με το όνομα Τρυγητής. Η εποχή του τρύγου πάντοτε στην ιστορία της καλλιέργειας αμπέλου ήταν ένα λαϊκό πανηγύρι, καθώς για την συγκομιδή του καρπού απαιτούνται πολλά χέρια. Ο τρύγος πάντα και παντού τελειώνει με χαρές, φαγοπότι και τραγούδια. Ελάτε λοιπόν όλοι, μικροί και μεγάλοι, να γιορτάσουμε μαζί!

Από τις 14.00 έως αργά το βράδυ: «Γιορτή Νέων Δημιουργών & Παραγωγών» - Είσοδος Ελεύθερη

Συμμετέχουν νέοι παραγωγοί και δημιουργοί που εκθέτουν μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα, διακοσμητικά είδη αλλά και ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ καθώς και τοπικά προϊόντα διατροφής.

17.00: «Παιδικός Τρύγος» - Εργαστήρι για παιδιά - Είσοδος Ελεύθερη

Τα σταφύλια της «Χώρα» σας περιμένουν! Ζητούνται μικροί τρυγητές  – από 4 ετών και άνω – για το εκπαιδευτικό μας παιχνίδι !!! Θα μαζέψουμε σταφύλια, θα τα ζουλήξουμε, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα τα κάνουμε μούστο… μουσταλευριά…μουστοκούλουρα!!!

18.00: «Ας πούμε όλοι μαζί παραμύθι απ την αρχή» – Παράσταση Κουκλοθεάτρου – Είσοδος Ελεύθερη

Από την ομάδα ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο

Δυο χάρτινες φτερούγες κολλημένες στα πλευρά μου με κάνουν να ταξιδεύω στα πιο απομακρυσμένα χωριά, στις πιο απόκρημνες βουνοκορφές και να βουτώ σε λίμνες μαγικές παρέα με πλάσματα φανταστικά…

Με σκηνικό ένα μεγάλο βιβλίο και με την μαγική φράση «μια φορά και ένα καιρό» ξεκινάμε να πλάθουμε ένα παραμύθι μαζί μετά παιδιά δίνοντας τους την δυνατότητα να δομήσουν πραγματικά τον σκελετό του παραμυθιού.Μια βιωματική και διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική για παιδιά που σκοπό της έχει να μυήσει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και να τους αποκαλύψει την δύναμη που κρύβουν τα παραμύθια.

Εμψύχωση- κατασκευές : OΥΠΣ! το κουκλοθέατρο
Διαδραστική παράσταση  για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Διάρκεια 60′

Δείτε εδώ το promo video της παράστασης.

Πληροφορίες:

Τόπος Τεχνών «Χώρα» (Λελέικα Υπάτης, Τηλ. 2231051075)
Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης (Αντιγόνης 7, πλησίον Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, ανοικτά καθημερινά 09.00 – 21.00 και Σάββατο 09.00 – 14.00 τηλ. 2231043333)

Info:
«Γιορτή Νέων Δημιουργών και Παραγωγών - Παιδικός Τρύγος -
Παράσταση Κουκλοθεάτρου «Ας πούμε όλοι μαζί παραμύθι απ την αρχή»
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης 14.00

Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075

 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr


 
Το 13ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση