Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράχες: Next stop Brazil απόψε στο NISI!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 07:53 Ράχες: Next stop Brazil απόψε στο NISI!

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην Λατινική Αμερική και να ανακαλύψουμε τα αγαπημένα πιάτα των Βραζιλιάνων…  πηγαίνοντας μόνο μέχρι το NISI Πολυχώρος στις Ράχες!

Η βραζιλιάνικη κουζίνα έχει ξεπεράσει προ πολλού τα σύνορα της χώρας αφού τα πιάτα της είναι διάσημα σε διάφορες χώρες και οι απανταχού λάτρεις του καλού φαγητού τα τιμούν δεόντως. Ελάτε να δοκιμάσετε το εθνικό βραζιλιάνικο πιάτο, τη φεζοάδα (μαύρα φασόλια κατσαρόλας, μαγειρεμένα με διαφορετικά είδη κρέατος ), το πιο δημοφιλές street food της Βραζιλίας, τα Coxinhas (τηγανητοί λουκουμάδες γεμιστοί με κοτόπουλο και κρεμώδες τυρί) και άλλες καταπληκτικές λιχουδιές που ανεβάζουν τη διάθεση, ενώ τα τα Beijinho de Coco (μικρά λευκά τρουφάκια από καρύδα) ή αλλιώς φιλάκια καρύδας έχουν εξωτική γεύση και είναι πεντανόστιμα για να κλείσετε με κάτι ελαφρύ το γεύμα σας.

Κι όλα αυτά, δεν λένε τίποτα χωρίς τη συνοδεία ενός cocktail από Cachaca, οπότε η Caipirinha, το εθνικό ποτό των Βραζιλιάνων, θα είναι η βασίλισσα της βραδιάς! Το αγαπημένο ποτό των αγροτών και σιγά σιγά κατέκτησε τις αστικές περιοχές της Βραζιλίας. Οι ντόπιοι το απολαμβάνουν όχι μόνο στα μπαρ και στα εστιατόρια αλλά και στα σπίτια τους. Το κοτειλ έχει ώς βάση τη κασασα (cachaca) που είναι απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο.

Η ατμόσφαιρα αυθεντική από διάφορες γωνιές της Βραζιλίας και η μουσική θα διεγείρει τις αισθήσεις μας σε Βραζιλιάνικο ρυθμό ενώ η Performance capoeira από το Athens Center of Capoeira Corpo Fechado θα μας απογειώσει!

Η capoeira είναι μία παραδοσιακή βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη, που συνδυάζει το χορό,  τη μουσική και τη σωματική άσκηση, αλλά  ο βασικός στόχος και η βαθύτερη φιλοσοφία της είναι το αίτημα της ελευθερίας.

Η  Capoeira  δεν είναι απλώς  μια  πολεμική τέχνη, είναι   ένας τρόπος έκφρασης,   που έχει  έναν στόχο: να σε απελευθερώσει από όσα σε καταπιέζουν, όσα φοβάσαι, όσα σε κρατούν  εγκλωβισμένο.

Σας περιμένουμε για μια βραδιά γεμάτη πάθος και πολλές εκπλήξεις!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*Η βραδιά, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν είναι μέρος του προγράμματoς Global Village που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα European Solidarity Corps Greece και στόχο έχει να αναδείξει διαφορετικές κουλτούρες ανά τον κόσμο μέσα από το φαγητό, τη μουσική και το χορό.
Μείνετε συντονισμένοι!

Περισσότερα για την εκδήλωση:
https://bit.ly/2ZoCbYy και στο 22380 31153