Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βιολέτα Ίκαρη με τη μαγευτική φωνή της Live στη «Χώρα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 08:10 Η Βιολέτα Ίκαρη με τη μαγευτική φωνή της Live στη «Χώρα»

Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου, στη σκηνή του 14ου Φεστιβάλ Οίτης, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα».

Ήρθε από τη «Γη της Επαγγελίας» και «Ράγισε τον Κόσμο μας».  Η Βιολέτα Ίκαρη, έρχεται και μοιράζεται μαζί μας «Τραγούδια που Αντάμωσε», με μια συναυλία στον Τόπο Τεχνών «Χώρα» στα Λελέικα Υπάτης, στο πλαίσιο του 14 ου Φεστιβάλ Οίτης.

Τραγούδια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, ολοκαίνουργια που ετοιμάζει αυτό το διάστημα, αλλά και αγαπημένα που έχει και έχουμε ξεχωρίσει μέσα από την ελληνική δισκογραφία.

Τραγούδια, μέσα από μια διαδρομή που ξεκινάει από τον τόπο της, τα Ικαριώτικα πανηγύρια και την παράδοση, και συνεχίζει στα μουσικά στέκια, τις μουσικές σκηνές, για να φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, το Καλλιμάρμαρο και το Ηρώδειο.

Η ταλαντούχα νέα ερμηνεύτρια έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με την μοναδική και ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και την αγάπη του κόσμου μέσα από τις σημαντικές συνεργασίες της, δισκογραφικά αλλά και επί σκηνής, με τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής: Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννης Μηλιώκας, Νίκος Ζιώγαλας, αλλά και νεότερους δημιουργούς.

Η Βιολέτα Ίκαρη με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα και την ξεχωριστή παρουσία της, μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς στο πλευρό της, υπόσχεται μια ξεχωριστή βραδιά και μας καλεί να τραγουδήσουμε μαζί τα «Τραγούδια που Αντάμωσε».

Μαζί της οι μουσικοί:

Dasho Kurti: ακορντεόν
Γιάννης Δαμιανίδης: πιάνο
Χρήστος Σκόνδρας: μπουζούκι- λαούτο
 
Οργάνωση Παραγωγής: Artonica Productions

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 10€
Ταμείο: 13€
*Λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας
 
Προπώληση εισιτηρίων:
Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης: Αντιγόνης 7 (πλησίον Δημοτικού Θεάτρου), Λαμία, τηλ.2231043333.
Ανοικτά καθημερινά 09.00 – 18.00 &Σάββατο 10.00 – 14.00

Λίγα λόγια για τη Βιολέτα Ικαρη

Η Βιολέτα Ίκαρη, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου ξεχώρισε τα τελευταία χρόνια μέσα από την προσωπικής της δισκογραφία αλλά και τις σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες που εμπιστεύτηκαν την παρουσία της επι σκηνής αλλά και δισκογραφικά.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε  στην Ικαρία και από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη μουσική και κυρίως αυτή του τόπου της, τραγουδώντας στα Ικαριώτικα πανηγύρια.

Στην συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής, ευρωπαϊκής μουσικής και βυζαντινής μουσικής και άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικά στέκια και να συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες.

Το 2015 συστήθηκε στο ευρύ κοινό, μέσα από το πρώτο της τραγούδι «Η γη της επαγγελίας», με δικούς της στίχους και μουσική σε συνεργασία με την Δώρα Πολιτοπούλου, ανοίγοντας τους δρόμους για ακόμη περισσότερες και σημαντικές συνεργασίες.

Η πρώτης της ομότιτλη δισκογραφική δουλειά «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου» κυκλοφόρησε το 2018, καταξιώνοντας την στις πλέον ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές παρουσίες της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής. Ένας δίσκος πολυσυλλεκτικός τόσο από πλευρά συνεργασιών με συνθέτες και στιχουργούς, όσο και στο μουσικό και ηχητικό περιβάλλον.

Βιολέτα Ικαρη links : Facebook  | Instagram | You Tube

Προσεχείς εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Οίτης:

- Πέμπτη, 16 Ιουλίου: Παιδική διαδραστική παράσταση Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της αγάπης

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
Βιολέτα Ίκαρη
Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020
Ώρα έναρξης 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr