Ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βολίκας στη «Χώρα»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 10:02 Ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βολίκας στη «Χώρα»

Την Κυριακή 2 Αυγούστου, στη σκηνή του 14ου Φεστιβάλ Οίτης, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα».

Η πρώτη συναυλία που θα απολαύσουμε με ελεύθερη είσοδο για φέτος, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης σύγχρονης τέχνης Belle Arte Lamia, είναι του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βολίκα.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ζωντανά στο πιάνο τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Γένεσις» (που έχει κυκλοφορήσει σε Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη, Γερμανία Αρμενία,Τσεχία, Αίγυπτο, Κύπρο, Αυστραλία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς επίσης και νέες του συνθέσεις.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Βολίκα:

Ο Γιώργος Βολίκας γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1991 και είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης.

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος «Γένεσις» έχει κυκλοφορήσει σε Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη, Γερμανία, Αρμενία, Τσεχία, Αίγυπτο, Κύπρο, Αυστραλία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβάνοντας δέκα οργανικές του συνθέσεις.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην μουσική του, έχει η μελωδία και το πιάνο!

Οι συνθέσεις του, έχουν μεταδοθεί από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά και Ευρώπης, ενώ επιπρόσθετα οι εφημερίδες «Εθνικός Κήρυξ» στην Νέα Υόρκη, «The Montreal Greek Times» στο Μόντρεαλ, «Ο Κόσμος» στο Σύδνεϋ και η «China Greece Times» (Ελληνο-Κινεζική εφημερίδα), έχουν αναφερθεί στο καλλιτεχνικό έργο του συνθέτη.

Έχει παρουσιάσει ζωντανά τις συνθέσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι», στο Aegean Arts International Festival Κρήτης, στο Poros Arts Festival, ενώ επιπλέον έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και για την Επίσημη Διαφημιστική Καμπάνια του Συλλόγου «Ο Καλός Σαμαρείτης-Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού».

«Πιστεύω» του είναι πως «δεν επιλέγει ο δημιουργός την στιγμή της έμπνευσης, αλλά η έμπνευση είναι αυτή που επιλέγει το πότε και αν θα έρθει στο δημιουργό».

Επίσημη Ιστοσελίδα: giorgosvolikas.gr

Δείτε βίντεο από εμφάνιση του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βολίκα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:

Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βολίκας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης σύγχρονης τέχνης Belle Arte Lamia.

Περισσότερες πληροφορίες για την Belle Arte Lamia στο belleartelamia.gr

Πληροφορίες:

Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης: Αντιγόνης 7 (πλησίον Δημοτικού Θεάτρου), Λαμία, τηλ.2231043333.
Ανοικτά καθημερινά 09.00 – 18.00

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
Γιώργος Βολίκας Live
Κυριακή 2 Αυγούστου 2020
Ώρα έναρξης 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr

Σε συνδιοργάνωση με

Προσαρμοσμένη αναζήτηση