Καραΐσκος: «Πραγματικό κόσμημα το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 08:22 Καραΐσκος: «Πραγματικό κόσμημα το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων»

Συμμετέχει στη δράση εθνικής εμβέλειας «ανοιχτά Μουσεία» της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Παραδίδεται πλήρως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο, διαμορφωμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών…

Την επανέκθεση των Συλλογών του Λαογραφικού Μουσείου Φθιώτιδας, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, που βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (19/3) στις πλήρως ανακαινισμένες και ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του.

Το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας, όπως τόνισε ο κ. Καραΐσκος θα βρεθεί στο επίκεντρο των παραπάνω εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας το ιστορικό προφίλ της πόλης, μετά τις εργασίες που ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2019 και μεταξύ άλλων περιελάμβαναν, απεντόμωση και καθαρισμό όλων των εκθεμάτων από εξειδικευμένο συνεργείο, συντήρηση των πιο ευπαθών αντικειμένων από το Εργαστήριο Μελέτης και Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Πολιτιστικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πλήρης ψηφιακή αποτύπωση του μουσειακού υλικού και στελέχωση με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων οι πολίτες από όλον τον κόσμο - καθώς θεωρείται βέβαιο ότι στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και ξένων επισκεπτών - θα μπορούν να δουν πλούσιες συλλογές αντικειμένων όλων των κλάδων παραδοσιακής τέχνης, όπως χειροποίητες φορεσιές και ενδυμασίες, χρηστικά καθημερινά αντικείμενα, επαγγελματικά και γεωργικά εργαλεία, παραδοσιακά διακοσμητικά υφαντά, κεντήματα, κοσμήματα και πολλά άλλα εκθέματα, που φωτίζουν την παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό,  αποκαλύπτουν την προβιομηχανική οργάνωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, το  νεότερο ελληνικό πολιτισμό.

Με τη στήριξη του Δήμου Λαμιέων, συμμετέχει επίσης, σε δράση εθνικής εμβέλειας της επιτροπής «Ελλάδα 2021», μαζί με πολλά Μουσεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στη δράση «ανοιχτά Μουσεία» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, κάθε 21η του μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του επετειακού 2021.

«Το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας αποτελεί πλέον ένα πραγματικό κόσμημα στην καρδιά της πόλης…», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Καραΐσκος που με πολύ ενδιαφέρον ξεναγήθηκε στους χώρους του, διαπιστώνοντας «ιδίοις όμμασι» τη μεταμόρφωσή του σε ένα σύγχρονο μουσείο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση