Ορέστης Χιώτης: Ένας χαρισματικός, ταλαντούχος και ιδιαίτερα αξιόλογος νέος. Που του αρέσει η Ζωγραφική και στο Σχέδιο, η Μουσική και η Λογοτεχνία. Και οι Αξίες, γύρω του.

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 12:49 Ορέστης Χιώτης: Ένας χαρισματικός, ταλαντούχος και ιδιαίτερα αξιόλογος νέος. Που του αρέσει η Ζωγραφική και στο Σχέδιο, η Μουσική και η Λογοτεχνία. Και οι Αξίες, γύρω του.
Ψίθυροι, ανησυχίες και αλήθειες, από τον Ορέστη Χιώτη. Που η αγαπημένη του λέξη, ξέρετε ποια είναι; Η Αγάπη! Ενώ, αγαπημένος του Φιλόσοφος, είναι ο Αριστοτέλης!
 
Γράφει η Λίλη Τσώνη
 
Ένας ξεχωριστός εικαστικός και ένας ενδιαφέρων συγγραφέας, στο πρώτο του βιβλίο.
Ένα βιβλίο-κόμικ, με κείμενα που τα πλαισιώνει με δικές του εικόνες.
 
 
Ο ίδιος ενημερώνει ότι, τα κείμενά του είναι βιωματικά. Ωστόσο, «τα έπιασα» να μοιάζουν με αλήθειες και ανησυχίες όλων μας.
Ο τίτλος του βιβλίου ακούγεται τρομακτικός, και ίσως να προδιαθέτει το ίδιο για τα κείμενα του βιβλίου. Δεν είναι. Κάθε άλλο, μάλιστα...
Τα κείμενά του είναι μια πρόκληση της σκέψης, για όλους εμάς τους αναγνώστες του.
Κι ένα ευχάριστο, ουσιαστικό κι απρόσμενο κάλεσμα μέσα από τους ψίθυρους, τις ανησυχίες και τις αλήθειες του Ορέστη. Κυρίως, μέσα από τις αλήθειες του...
 
 
Είναι κείμενα που έγραψε ο Ορέστης μέσα από τα βάθη της ψυχής του, πολύ προσεκτικά, με ευαισθησία και ειλικρίνεια.
Κείμενα που, την ώρα που τα διαβάζει κάποιος, νοιώθει πόσο πολύτιμο είναι αυτό το βιβλίο που κρατάει στα χέρια του.
 
 
Ο Orestis Chiotis, που ζει και εργάζεται στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, συναρπάζει και ως χαρακτήρας, από την πρώτη στιγμή… Ένας ευγενικός, άνετος συζητητής, με ποιοτικές ανησυχίες, ενδιαφέρουσες γνώσεις και αξίες.
Σπούδασε Graphic Designer στο ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης. Έχει πάρει μέρος στις Ομαδικές Εκθέσεις:
«Ταξιδεύοντας την Τέχνη» - 2019
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς,
«Ταξιδεύοντας την Τέχνη» - 2020
Μουσείο Πλινθοκεραμοποιϊας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο
«Find what you love and let it kill you» - 2020
Purpur Gallery, στη Λαμία. Σε αυτή ακριβώς την Έκθεση τον γνώρισα κι εγώ.
Εντυπωσιασμένη από τα έργα του, τον αναζήτησα. Συζητήσαμε γι’ αυτά και για τη δουλειά του, ως Graphic Designer. Λίγους μήνες αργότερα, μου ζητούσε να δω κάποια κείμενα για ένα βιβλίο-κόμικ που ετοίμαζε... Ήταν τα κείμενα που θα πλαισίωναν τα έργα του. Ήταν τιμή για μένα, από μέρους του. Εννοείται ότι, δέχθηκα.
Πριν μερικές μέρες, λοιπόν, κράτησα στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο του Ορέστη Χιώτη. Με τα κείμενα που μου εμπιστεύθηκε, δίπλα στις εικόνες που φιλοτέχνησε.
Συνεχίζει να με εκπλήσσει…
 
 
 
 
Λ. Τ.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση