Λαμία: Η Φωτεινή Φύκα παρουσιάζει την πρώτη της ποιητική συλλογή!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 15:16 Λαμία: Η Φωτεινή Φύκα παρουσιάζει την πρώτη της ποιητική συλλογή!

«Χρονικό Εραστών», είναι ο τίτλος της ποιητικής συλλογής, που παρουσιάζει στις 7:00΄ το απόγευμα, η Λαμιώτισσα ηθοποιός και σκηνοθέτης Φωτεινή Φύκα στη "Βιβλιοαγορά", που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ροζάκη Αγγελή και Κολοκοτρώνη. στο κέντρο της πόλης. 

Η πολύ γνωστή κι αγαπημένη Λαμιώτισσα ηθοποιός και σκηνοθέτης μοιράζει εισιτήρια πρώτης θέσης στο θεατρικό της κοινό, υπογράφοντας την ποιητική της συλλογή, καθώς οι προβολείς της εσωτερικής της σκηνής, φωτίζουν με προμήθεια φλόγα τις λέξεις της που έγιναν στίχοι και τολμούν να μας την ξανασυστήσουν πλέον και ως συγγραφέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της οδού Ροζάκη Αγγελή στη Λαμία, στην είσοδο του βιβλιοπωλείου, χωρίς συνάθροιση κοινού τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικών διατάξεων.

«Σήμερα είναι η μέρα που φτάνει εκείνη η γλυκιά στιγμή που τ' όνειρο κι η πραγματικότητα ανταμώνουν! Η καρδιά μου χτυπάει δυνατά και ανυπομονώ να βρεθώ ανάμεσα σε παλιούς και νέους φίλους! Η παρουσία τους θα είναι ιδιαίτερα τιμητική και θα με γεμίσει χαρά.... », λέει στο LamiaReport η ποιήτρια Φωτεινή Φύκα.

Έγραψε το πρώτο της ποίημα στην τρίτη τάξη δημοτικού

Όπως η ίδια η συγγραφέας γράφει στην ανάρτησή της, για την ποιητική συλλογή που κυκλοφορεί, θυμάται τον εαυτό της μικρό κοριτσάκι να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της διαβάζοντας ποιήματα στο σχολείο, ενώ το πρώτο της ποίημα το έγραψε όταν ήταν στην τρίτη τάξη του δημοτικού. Η Φωτεινή Φύκα δεν ξεχνάει να ευχαριστήσει και όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε να εκδοθεί η ποιητική συλλογή που παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα στη "Βιβλιοαγορά".

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης:

«Κρατώ στη μνήμη φυλακτό, την εικόνα ενός μικρού κοριτσιού να της ζητούν οι δάσκαλοι να διαβάσει ποιήματα και κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών από το ανθολόγιο του δημοτικού. Ίσως γιατί διάβαζε με γλαφυρότητα, χρωματίζοντας τις λέξεις, ουσιαστικά σκηνοθετώντας τους ήρωες αυτών των κειμένων, προσπαθώντας να τους δώσει ζωή. Κι ήταν τόσο το δέος κι η συγκίνηση από τα νοήματα που η ίδια μυστηριακά αποκόμιζε, ώστε δεν κατάφερνε ποτέ να συγκρατήσει τα δάκρυά της κατά τη στιγμή της αφήγησης. Πόσο θα ήθελε να τους μοιάσει… ! Σκαρφίστηκε το πρώτο της ποίημα στην τρίτη τάξη του δημοτικού κι έκτοτε γράφει συνεχώς… κρυφά… Δύο μεγάλες αγάπες… Το Θέατρο κι η συγγραφή… Κι ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, για να επικοινωνήσει το λόγο της με το αναγνωστικό κοινό. Σήμερα ένα ακόμη παιδικό μου όνειρο πραγματώθηκε ! Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα τις Χρόνος Εκδόσεις και ειδικότερα την ψυχή αυτών, Κική Νικοπούλου, για το όμορφο ταξίδι ! Ξέρω πως αυτό το βιβλίο το αγάπησε σα δικό της «παιδί»… Απέκτησα μια φίλη καρδιάς ! Επίσης θερμές ευχαριστίες στον Vasilis Kantarakis, για την ευγενική παραχώρηση χρήσης της φωτογραφίας της υποφαινόμενης στο εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής, της οποίας ο ίδιος είναι ο δημιουργός! Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με ενθάρρυναν αλλά κι εκείνους που - ερήμην τους - με ενέπνευσαν ! Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί κι η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου και θα αρχίσει η διανομή του σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της Λαμίας και λοιπών πόλεων της Ελλάδας αλλά και άμεσα μέσω αποστολής μηνύματος στις «Χρόνος Εκδόσεις», που θα σας ενημερώσουν για τη σχετική διαδικασία. Αυτή είναι μια ευτυχισμένη στιγμή... ! Και είμαι σίγουρη πως εκείνο το μικρό κοριτσάκι… τώρα δακρύζει από χαρά και τιμή!»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση