Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνεψε» στο κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 08:50 Λαμία: Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνεψε» στο κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου - ΦΩΤΟ

Η προβολή του καλλιτεχνικού αφηγήματος γίνεται ταυτόχρονα σε 18 πόλεις σε όλη την Ελλάδα - Στη Λαμία θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή από τις 9:30 μέχρι τις 11:30 το βράδυ, κάθε μίση ώρα.

Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο μίας κεντρική δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Σε χαρακτηριστικά κτίρια 18 πόλεων, θα προβληθεί με την τεχνική του projectionmapping η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, στη Λαμία η προβολή προσαρμόστηκε στις ιδιαίτερες διαστάσεις του κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, λαμβάνοντας υπόψη, εκτός από το μήκος και το πλάτος του, και πολλές άλλες πτυχές, όπως τα παράθυρα, την υλικότητα, τις συνθήκες φωτισμού και είχε πραγματικά ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Οι προβολές θα έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται ανά μισή ώρα από τις 21.30 μέχρι τις 23.30. Σημειώνεται ότι το εικαστικό περιεχόμενο επενδύεται από μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση, ενώ οι προβολές θα ενισχυθούν από μια εγκατάσταση με ατμοσφαιρικά στοιχεία φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο.

Δείτε φωτογραφίες από την προβολή του καινοτόμου εικαστικού αφηγήματος στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.