Λαμία: Ένα υπέροχο βίντεο για την Ελληνική Επανάσταση που «ζωντάνεψε» στο κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 20:57 Λαμία: Ένα υπέροχο βίντεο για την Ελληνική Επανάσταση που «ζωντάνεψε» στο κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Όποιος δεν πρόλαβε χθες Σάββατο να απολαύσει από κοντά την προβολή αυτού του μοναδικού καλλιτεχνικού αφηγήματος θα έχει απόψε Κυριακή την ευκαιρία να το κάνει, από τις 21:30 μέχρι τις 23:30.

Ο Δήμος Λαμιέων επιμελήθηκε ένα υπέροχο βίντεο από τη χθεσινή,ατμοσφαιρική βραδιά στο Δημοτικό μας Θέατρο, για να πάρουν μια γεύση όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην προβολή!

Δείτε το βίντεο:

Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο μίας κεντρική δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Σε χαρακτηριστικά κτίρια 18 πόλεων, προβάλλεται με την τεχνική του projectionmapping η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, στη Λαμία η προβολή προσαρμόστηκε στις ιδιαίτερες διαστάσεις του κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, λαμβάνοντας υπόψη, εκτός από το μήκος και το πλάτος του, και πολλές άλλες πτυχές, όπως τα παράθυρα, την υλικότητα, τις συνθήκες φωτισμού και είχε πραγματικά ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Οι προβολές έχουν διάρκεια 18 λεπτά και επαναλαμβάνονται ανά μισή ώρα, από τις 21.30 μέχρι τις 23.30.

Σημειώνεται ότι το εικαστικό περιεχόμενο επενδύεται από μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση, ενώ οι προβολές ενισχύονται από μια εγκατάσταση με ατμοσφαιρικά στοιχεία φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο.

Δείτε φωτογραφίες από την προβολή του καινοτόμου εικαστικού αφηγήματος στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση