Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί να επιλέξω τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων; - Η Αλεξάνδρα Μέριανου απαντά - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 08:45 Γιατί να επιλέξω τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων; - Η Αλεξάνδρα Μέριανου απαντά - ΒΙΝΤΕΟ

Η νέα εποχή στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων συνεχίζεται με κέφι, δημιουργικότητα, φαντασία και πάνω από όλα με πολλή αγάπη για τα παιδιά.

Σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον, φιλόξενο και γεμάτο από την αύρα των μικρών μαθητών των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων συναντήσαμε την Αλεξάνδρα Μέριανου και μιλήσαμε μαζί της για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της συνεργασίας της με τα ΚΔΑΠ του Δήμου, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της Δομής όπως έχουν προγραμματιστεί με βάση το πρόγραμμα σπουδών που η ίδια επιμελείται.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για όλα όσα πραγματοποιήθηκαν φέτος παρά τις αντίξοες συνθήκες αλλά και για λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία των ΚΔΑΠ.

«Είναι σημαντικό τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά και να καθοδηγούνται από εξειδικευμένο προσωπικό....», μας λέει η υπεύθυνη για την Καλλιτεχνική Επιμέλεια και την εκπόνηση του προγράμματος σπουδών των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων, τονίζοντας ότι «και το φετινό πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα πιο υψηλά πρότυπα και πλαισιώνεται με πολλή αγάπη, όχι γιατι αυτή είναι η δουλειά μας, αλλά γιατί αυτός είναι ο σκοπός μας....», τονίζει η κ. Αλεξάνδρα Μέριανου.

Δείτε το βίντεο:

Θυμίζουμε ότι οι δωρεάν  εγγραφές μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ  ξεκίνησαν και οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων Taxisnet έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.


Σύντομο βιογραφικό της Αλεξάνδρας Μέριανου

Η Αλεξάνδρα Μέριανου, με καταγωγή από την Κέρκυρα, αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και είναι Διδάκτορας του ίδιου τμήματος στο Μουσικό Παιδικό Θέατρο από παιδιά για παιδιά.

Δημιουργός πολλών παιδικών μιούζικαλ , έχει ανεβάσει παραστάσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος .

Διπλωματούχος κλαρινέτου με πολυετή συμμετοχή σε συμφωνικές ορχήστρες , αποφάσισε να αφιερωθεί στη μουσική εκπαίδευση των παιδιών και έτσι έγινε η δημιουργός του μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος “Αγάπη”.

Το πρόγραμμα “Αγάπη” εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος βρεφονηπιακών σταθμών και συντροφεύει τα παιδιά από τους πρώτους μήνες της ζωής τους ως και τα 6 τους χρόνια.

Σε αυτή τη διαδρομή το παιδί μαθαίνει να βιώνει τον ρυθμό και τη μουσική μέσα από εξειδικευμένες δραστηριότητες όπως ηχοιστορίες, τραγούδι, μουσικοκινητικές ασκήσεις και μουσικά παραμύθια.

Μια μέρα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων

Περάσαμε και εμείς μαζί με τους δραστήριους και χαμογελαστούς μαθητές, μια μέρα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων και νιώσαμε τον ενθουσιασμό τους για παιχνίδι, δημιουργία και κατάκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων!

Δείτε ένα πολύ όμορφο και σύντομο βίντεο: