Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Θεατρικό εργαστήρι "ΠΡΟΒΑ"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 07:32 Λαμία: Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Θεατρικό εργαστήρι "ΠΡΟΒΑ"

Θεατρικό εργαστήρι "ΠΡΟΒΑ" στη Λαμία - 7ος χρόνος λειτουργίας

Τμήματα: ενηλίκων, εφήβων & παιδικά

Οι εγγραφές συνεχίζονται κάθε: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, 6μμ - 9μμ

Διεύθυνση: Λεωσθένους 38, Λαμία

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6979633722

Έναρξη μαθημάτων Παιδικών Τμημάτων: 10 Σεπτεμβρίου

Έναρξη τμημάτων εφήβων-ενηλίκων: 19 Σεπτεμβρίου

Με την "ΠΡΟΒΑ" θα συνεργαστούν οι καλλιτέχνες:

Βίκυ Μαραγκάκη

Η Βίκυ Μαραγκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου, στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ν. Κονταξάκη και στην Κρατική Σχολή Χορού.

Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: John Madden, Olivier Horlait, Παντ.Βούλγαρη, Ν.Κούνδουρο, Γ.Πανουσόπουλο, Τ.Μπουλμέτη, Γρ.Καραντινάκη, Δ.Αρβανίτη, Μ.Τσάπα, Κ.Κωστόπουλο, Α.Παπαηλιού, Γ.Σιούγα, N.Σούλη, Π.Φιλιππίδη, Γ.Βασιλειάδη, Σ.Καραμεσίνη, Ευγ.Οικονόμου, Κ.Κοκκινίδου, Γ.Διαμαντόπουλο, Σ.Κακάλα, Αρ.Χιώτη, Β.Δούκα, Στ.Τσακίρη, Αν. Κουμίδου, Αντ.Σωτηρόπουλο, Κερ.Σαμαρά, K.Kαζάκο, κ.α.

Στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις: “Ηλέκτρα” (Σοφοκλή), “Εγώ η Αντιγόνη” (Σοφοκλή). ,’’Οι Δαιμονισμένοι’’(Φ.Ντοστογιέφσκι) ’’Ο ταλαντούχος κύριος Ριπλε’ι’’’(Patricia Highsmith), “Πέντε χοροί του Ραβέλ” ,”To γαλάζιο πουλί” (Mωρίς Μαίτερλινγκ) “Ο θρύλος του Ανήλιαγου” (Γ.Σκούρτη),“Πορτοκάλι, λεμόνι, αυγό, καναρίνι” (Rinne Grofe),”Φύσις-Γαία”,’’Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών»(Μπ.Μπρεχτ),’’24hour Plays’’,’’Play back’’(Βασισμένο στο’’Παιχνίδι της σφαγής’’Ιονέσκο),’’Ένα παιδί μετράει τ’αστρα’’(Μ.Λουντέμη),’’Domino’(Vasistas)’,”Capo d’Istria”(Bασισμένο στο Ιωάννης Καποδίστριας του Ν.Καζαντζάκη),¨’Το Καπλάνι της βιτρίνας’’(Άλκης Ζέη),’’Ερωτική Μονομαχία’’(Scribe και Legouve),’’Οι Μικροαστοί’’(Μαξίμ Γκόρκι), " Εφημερίς των Κυριών:Τ’όνειρο " (Έλενα Παλαιολόγου)σε σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , Γκέμμα (Λιαντίνης) σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου, Θέατρο Βρετάνια κ.α.

Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες: “Captain Corelli’s mandolin”(με τους Nicolas Cage,Penelope Cruz κ.α) ,“Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία - Et in Arcadia ego” (2o βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης),’’Nicostratos”(με τους Emir Kusturica,Francois-Xavier Demaison κ.α),’’Οι ιδιότητες του Απόλλωνος’’,”H απαγωγή’’.

Στην τηλεόραση έχει πρωταγωνιστήσει στις σειρές: “Το κλειδί”, “Ζευγάρια” ,“Aπόσταση αναπνοής” , “Βέρα στο δεξί” , “Λύσε τη σιωπή” κ.α.

Εδώ και 6 χρόνια διδάσκει στη δραματική σχολή του Θεάτρου των Αλλαγών.

Ευδόκιμος Τσολακίδης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη (1962).

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης.

Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο HB Studio στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του αμερικανικού κράτους (Fulbright Foundation ) Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε μαθήματα στο Actors Studio. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ (αποφ. 2013) και του μεταπτυχιακού προγράμματος (Μάστερ) των θεατρικών σπουδών (κατεύθυνση Υποκριτική- Σκηνοθεσία) της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚ (ΑΠΟΦ. 2016). Είναι ο πρώτος δάσκαλος υποκριτικής, σκηνοθεσίας και αυτοσχεδιασμού που δίνει μαθήματα μέσω Skype (Για πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλούς θιάσους, μεταξύ των οποίων το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Κομοτηνής, τους θιάσους Καρέζης-Καζάκου, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιώργου Κιμούλη, Ξένιας Καλογεροπούλου κ.α.. Πήρε μέρος σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκηνοθέτησε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1998 ίδρυσε το "Θέατρο των Αλλαγών" ( http://www.toc.gr ) όπου έχει την διεύθυνση λειτουργίας, σκηνοθετεί παραστάσεις και διδάσκει μέχρι και σήμερα. Έχει διδάξει συστηματικά στη Ρώμη (International Acting School, Cinecitta),  στο Λονδίνο (Giles Foreman Acting School) αλλά και στη Στοκχόλμη (Kulturama), στην Κωνσταντινούπολη (Müjdat Gezen Art Academy, S.A.K.M.), στην Τιφλίδα (Marjansvilli Theatre) στην Νέα Υόρκη (Theaterlab), στο Παρίσι (Ecole de théatre de Paris, Trixter),στο Άμστερνταμ (Easylaughs group), στο Κατμαντού (Dabali Theater), στην Σμύρνη (Tiyatro Terminal), στην Βηθλεέμ (Al-Harah Theatre), στην Ζυρίχη (PROVA.ZH), στο Μιλάνο (Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi). Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου ( Ρουμανία , Ιράν, Αίγυπτος, Ελβετία και Μεξικό ) Έχει διδάξει στα τμήματα Θεάτρου των Πανεπιστημίων: Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, Τεχεράνης στο Ιράν, Ciudad del Carmen στο Μεξικό.

Το καλοκαίρι του 2016 προσκλήθηκε στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια όπου δίδαξε υποκριτική, σκηνοθεσία και αυτοσχεδιασμό στο τοπικό πανεπιστήμιο (UCSB) και ανέβασε την ¨Ελένη” του Ευριπίδη μαζί με τις άλλες δύο παραστάσεις του «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» και «Walking and Falling». Ο Independent έγραψε για την «Ελένη» http://www.independent.com/news/2016/aug/09/helen-ucsb/ Ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγαδίρ (Μαρόκο 2007). "In.F.o.Ma.T."( International Festival of Making Theater) μια διεθνή συνάντηση δημιουργών του θεάτρου που πραγματοποιούν θεατρικά εργαστήρια με συμμετοχές από διάφορα
μέρη του κόσμου.

Έχουν εκδοθεί τέσσερα βιβλία του: "Η Υποκριτική άνευ Διδασκάλου" εκδόσεις ΚΟΑΝ, τα θεατρικά έργα "Αθήνα - Μόσχα" και "Τίποτα" εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ , το «Ο Αυτοσχεδιασμός στο Θέατρο» εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ και το "Υποκριτική: Από την θεωρία στην πράξη" εκδόσεις ΙΩΝ.Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί στα Ιρανικά από την Sakineh Arabnejad κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Afraz. και έχουν ανέβει στην Τεχεράνη σε σκηνοθεσία Katayun Feiz-Marandi και στην Ζυρίχη σε σκηνοθεσία Άννας Τσίχλη ενώ το «Τίποτα» μεταφράστηκε στα Τουρκικά από τον Kemal Basar και κυκλοφόρησε μαζί με το θεατρικό περιοδικό “Yeni Tiyatro” τον Μάρτιο του 2010 και ανέβηκε στην Κωνσταντινούπολη (2012) και την Σμύρνη (2013). Το «Αθήνα-Μόσχα» μεταφράστηκε στα ρουμανικά από τον Radu Romaniuc  και ανέβηκε στο Βουκουρέστι το 2012 σε σκηνοθεσία Adriana Zaharia. Και τα δύο θεατρικά του έργα παίζονται σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές και θέατρα του κόσμου.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. από το 2010 μέχρι το 2014 και είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Έχει ταξιδέψει σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και το καλοκαίρι του 2008 έκανε τον γύρο του κόσμου σε ένα μήνα, φεύγοντας ανατολικά και επιστρέφοντας από τα δυτικά!.

Μαρία Παλιούρα

Γεννήθηκε στη Λαμία.

Σπούδασε χορό στην Κρατική σχολή Ορχηστικής τέχνης & στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη.

Παρακολούθησε σεμινάρια χορού και χορογραφίας στην Ελλάδα με τους: Sergei Vikulov, Daniel Lommel ,Peter Gosh , Menia Martinez κ.α & στην Κολωνία με τους: Ursula Borrmann, Susan Alexander, Bruce Taylor.

Χόρεψε με τις ομάδες σύγχρονου χορού : ‘’Οκτάνα’’ του Κωνσταντίνου Ρήγου,‘’ Ηώ’’ της Μαρίας Γαϊτάνη, Χοροθέατρο ‘’ Ναυσικά ‘’της Σοφίας Σμαήλου , στην ομάδα σύγχρονου χορού Εννιάμορφο , στην ομάδα κλασικού και σύγχρονου χορού της Νίκης Κονταξάκη , χόρεψε και χορογράφησε σε συναυλίες των’’Πύξ-Λάξ’’, συμμετείχε στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου στο Ηρώδειο (φεστιβάλ Αθηνών 1996).

Ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της ομάδας σύγχρονου χορού "Εννιάμορφο’’, χορογράφησε θεατρικά έργα και σκηνοθέτησε αυτοσχέδια χοροθεατρικά δρώμενα στο θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ.

Έγραψε το παραμύθι ‘’Λαστιχούλης & ξυλένιος δυο φίλοι διαφορετικοί ‘’και το ανέβασε με την θεατρική ομάδα της ‘’ΠΡΟΒΑ’’ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, σκηνοθέτησε και χορογράφησε το παραμύθι ‘’Ο Μορμόλης’’ του Ράινερ Χάχφελντ , το παραμύθι ‘’Η καρδιά της βασιλοπούλας ‘’ της Πηνελόπης Δέλτα , ένα αυτοσχέδιο ΄’χοροθεατρικό δρώμενο’’για την θεατρική ομάδα του Συλλόγου ‘’ΠΡΟΒΑ’’ , το παιδικό έργο ‘’ Πολυάννα ’’ της Ελεανόρ Πόρτερ και το ‘’Παραμύθι χωρίς όνομα’’ της Πηνελόπης Δέλτα

Δίδαξε Μπαλέτο, Σύγχρονο χορό σε σχολές χορού στην Αθήνα.

Δίδαξε κίνηση, χορό, αυτοσχεδιασμό, στο θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων - εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ και του Συλλόγου‘’ΠΡΟΒΑ’’.

Δημιουργική κίνηση στο παιδικό θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ και του Συλλόγου ’’ΠΡΟΒΑ’’, έχει σκηνοθετήσει & χορογραφήσει πολλές παραστάσεις με παιδιά .

Κώστας Νέλλας

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών ,απ’ όπου και αποφοίτησε το 2001. Πήρε το Δίπλωμα κλασικής κιθάρας στην τάξη του διεθνούς φήμης Έλληνα σολίστ Κ. Κοτσιώλη , έκανε μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού με τον Γιάννη Παντελή.

Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και σεμινάρια κιθάρας με τούς(H.Kappell, Tomas Muller-Pering, Aniello Desiderio κ.α.) και σε σεμινάρια μουσικής θεωρίας και παιδαγωγικής της μουσικής.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες πολλών Δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου και έχει εμφανιστεί σε πολλές απ’ τις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας .

Έχει συμπράξει σε συναυλίες με τον Α. Ρέμο, την Ρ. Χρηστίδου, την Μ. Ασλανίδου, τον Α. Βαρδή, τον Κ.Σμοκοβίτη,τον Κ. Καράλη , τον Μ. Καραντίνη, καθώς και με ηθοποιούς όπως ο Γ. Μπέζος, ο Γ. Βασιλείου κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε εκπομπές στην κρατική και στην τοπική τηλεόραση καθώς και στο ραδιόφωνο. Έχει κάνει την ενορχήστρωση και την μουσική επιμέλεια σε εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων του νομού που συχνά πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων ή της Περιφέρειας , όπως το αφιέρωμα στον Καββαδία με ερμηνευτές τον Κ. Καράλη και τον Α. Ρίζο, το αφιέρωμα στο Μ. Χατζιδάκι με ερμηνευτές τον Μ. Κλεάνθη και τον Γ. Βασιλείου, το αφιέρωμα στο Μ. Γκανά κ.α.

Έχει γράψει μουσική οργανική, έχει μελοποιήσει ποιήματα για πολλές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις. Με μουσικά σύνολα, όπως οι Pulsar έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Έχει εργαστεί σε Ωδεία πολλών Δήμων.

Σήμερα συνεργάζεται ως καθηγητής κιθάρας και σύγχρονου τραγουδιού στο Φθιωτικό Ωδείο, στο Ωδείο «Εν Ωδαίς» , στη Λαμία, και στη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα, στο Βόλο .

Μαθητές του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς κιθάρας ,αλλά και τραγουδιού.

Γράφει ποίηση και έχει βραβευτεί με την υψηλότερη βαθμολογία και το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό ποίησης της Χ.Ο.Ν. στον Δήμο Π. Φαλήρου (Απρίλιος 2008), με το Γ΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Κούρος Ευρωπού της Μακεδονικής Εταιρίας «Τέχνη» Κιλκίς , υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ., με Έπαινο στον Διαγωνισμό ποίησης Βόλου, με το Α΄ Βραβείο στο 27 ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας στην κατηγορία «Μεγάλη Ποιητική συλλογή» , που διεξήχθη στη Σαλαμίνα με τη συνεργασία του ομίλου Unesco και σε ειδική εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα ποίησης , του απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ».

Έχει αποτελέσει μέλος επιτροπής , σε διαγωνισμούς μουσικής και ποίησης.

Έχει διατελέσει για τέσσερα χρόνια μέλος του Δ .Σ. και Ταμίας του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών της Πρωτ. Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας καθώς και μέλος του Δ . Σ. και έφορος βιβλιοθήκης του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και συγγραφέων.

Θεατρικό εργαστήρι "Πρόβα"
Λεωσθένους 38, Λαμία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979633722
Facebook:
Πρόβα Σύλλογος φίλων θεάτρου