Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της πόλης - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 08:12 Λαμία: Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της πόλης - ΒΙΝΤΕΟ

Τα ΓΑΚ Φθιώτιδας και ο Δήμος Λαμιέων “ξεναγούν” μαθητές και μαθήτριες στην τοπική μας ιστορία.

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας, σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το αρχειακό υλικό και την επαφή τους με την τοπική ιστορία μέσα από αυτό. 
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων.

"Τα παιδιά είναι το αύριο της πόλης μας και το μέλλον του τόπου μας", τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Περπατώ στην πόλη μου: η Λαμία στην Κατοχή».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα ΓΑΚ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και όπως μας ενημέρωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας, Θανάσης Παπαχρήστος, η συμμετοχή των σχολείων είναι τόσο μεγάλη που το πρόγραμμα παρατάθηκε για μια ακόμη εβδομάδα.  Μάλιστα, τόνισε ο κ. Παπαχρήστος, το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα δεν προέρχεται μόνο από τα σχολεία της Λαμίας αλλά και των όμορων περιοχών, όπως η Μακρακώμη, από όπου μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου συμμετείχαν σήμερα στο πρόγραμμα.

Η προϊσταμένη των ΓΑΚ Φθιώτιδας, Σοφία Βακιρτζηδέλη επισήμανε πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά αλλά και για όλους μας να γνωρίζουμε την τοπική μας ιστορία και να ξέρουμε πώς η πόλη μας βίωσε το παρελθόν ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο:

 

Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά, μέσα από εποπτικό υλικό και διαδραστικό παιχνίδι, πως βίωσε η Λαμία την Ιταλική και Γερμανική κατοχή, από την αρχή του πολέμου έως την απελευθέρωση της πόλης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας με την ελεύθερη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για πληροφορίες συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ: 2231027087 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Υπεύθυνη προγράμματος: κ. Βακιρτζηδέλη Σοφία, Βιβλιοθηκονόμος ΜΑ-Προϊσταμένη Τμήματος ΓΑΚ Φθιώτιδας.

Δείτε και φωτογραφίες από την δράση το πρωί της Παρασκευής: