Λαμία: Τα εγκαίνια της έκθεσης της Εύης Θεοφανίδου μάς έφεραν την Άνοιξη! (Βίντεο / Φωτο)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 15:02 Λαμία: Τα εγκαίνια της έκθεσης της Εύης Θεοφανίδου μάς έφεραν την Άνοιξη! (Βίντεο / Φωτο)

Μπορεί φέτος η Άνοιξη να αργεί να έρθει, παρόλο που πια είμαστε στα μέσα Μαρτίου, αλλά το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης “Blooming Tales” στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», έφεραν την άνοιξη στη διάθεσή μας με τα χρώματα και το φως των έργων της Εύης Θεοφανίδου.

Με αυτή τη διάθεση έκαναν και τις αντίστοιχες δηλώσεις που θα δείτε στο βίντεο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος, ενώ λίγα λόγια για τα έργα της και την πόλη μας που αγαπά ιδιαιτέρως μάς είπε η κα Εύη Θεοφανίδου:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας ‘’Αλέκος Κοντόπουλος’’

Κεντρική Αίθουσα

Επιμέλεια έκθεσης: Μπουραζάνης Κωνσταντίνος, Ιστορικός Τέχνης  Α.Σ.Κ.Τ.

Διάρκεια έκθεσης 14/03 – 04/5 2022

Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή : 9.00 – 14.00

Τετάρτη απόγευμα: 18.00 – 21.00

Ο Κωνσταντίνος Μπουραζάνης, Ιστορικός Τέχνης και Επιμελητής της έκθεσης γράφει σχετικά:

Χρώμα, φως, κίνηση. Μια ιστορία άνθησης. Μέσα στο τελευταίο γκρίζο του χειμώνα, η άνοιξη ξυπνά και αναπτύσσεται. Μέσα σε αυτή τη πανδαισία χρωμάτων, η φύση επιβάλλεται δυναμικά και προκαλεί κάθε λογής συναίσθημα. Τα ίδια τα λουλούδια είναι συναισθήματα. Αυτή είναι η βασική ιδέα η οποία συνεπαίρνει την εικαστικό Εύη Θεοφανίδου στην έκθεση της BLOOMING TALES, την οποία παρουσιάζει στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

Η Θεοφανίδου επιλεγεί τα άνθη της, με βάση τα διαφορετικά σχήματα και χρώματα τα οποία τα χαρακτηρίζουν. Εκμεταλλεύεται πλήρως αυτή τη διαφορετικότητα που προσφέρουν και συνθέτει ένα ρευστό, συναισθηματικό κόσμο, όπου το χρώμα ζωντανεύει τα αυστηρά καμπυλόγραμμα σχέδια, τα οποία νιώθεις να κινούνται ανάλαφρα. Την άνοιξη η φύση γιορτάζει την ελπίδα, μέσα από τα χρώματα και τις μυρωδιές. Σε αυτή την εργασία της, η Εύη Θεοφανίδου μετουσιώνει αυτή την ελπίδα. Υποτάσσει τις αισθήσεις στην τέχνη της, αφομοιώνει υπομονετικά την κίνηση, το χρώμα και το φως και μας συστήνει ένα αισιόδοξο, ανθοφόρο παραμύθι.

ΕΥΗ ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ

Η Εύη Θεοφανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1991 από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Aix-en-Provence, στο εργαστήριο του André Valensi, από όπου αποφοίτησε το 1992. Από το 1991 σπούδασε παράλληλα στην Έcole d’ Arts Plastiques του Πανεπιστημίου Aix-Marseille I από όπου αποφοίτησε το 1993 με άριστα. Από το 1995 εργάζεται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Εικαστικών.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

1991  Έκθεση των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Αποθήκες      

Του λιμανιού, Θεσσαλονίκη.

1992  Γκαλερί La Pardalera, Elne, Γαλλία.

2008  “Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο ΙΙΙ”, Αθήνα, Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

Περάματος.

2009  Πολυχώρος Μάνος Λοίζος Δήμου Νίκαιας.

2010  “Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο IV”, Αθήνα, Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

Περάματος.

2014  Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

2017  Δημαρχείο Περιστερίου.

2020 Art Athina,Διαδικτυακά.

2021  Ιδρυμα Π.&M.Κυδωνιέως, Άνδρος.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

1992  Γκαλερί La Pardalera, Elne, Γαλλία.

1993  Gallerie de l’ Université de Provence, Aix-en-Provence, Γαλλία.

2011  Γκαλερί 7, Αθήνα.

2012  Γκαλερί Πολύεδρο, Πάτρα.

Γκαλερί Χάρτα, Βόλος.

2014  Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας.

2021 Γκαλερί 7, Αθήνα.

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

  • Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
  • Δημαρχείο Elne,Γαλλία.
  • Ιδιωτικές συλλογές.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση