Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών Κατασκηνώνει στη «Χώρα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 09:53 Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών Κατασκηνώνει στη «Χώρα»

8 - 9 - 10 Αυγούστου.

Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών κατασκηνώνει στον Τόπο Τεχνών "Χώρα" στα Λελέικα Υπάτης την Δευτέρα 8, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Αυγούστου, με σεμινάρια, εργαστήρια με φιγούρες θεάτρου από όλο τον κόσμο και για όλες τις ηλικίες, παράσταση κουκλοθεάτρου για ενήλικες και για κλείσιμο ένα ταξίδι στην Ισπανική κουζίνα.Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν προβολές ισπανόφωνων ταινιών με ελεύθερη είσοδο.

Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών με την έκθεση / εργαστήριο “Στη Χώρα των Σκιών” 

Ώρες Μουσείου των Πολιτισμών Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου: 20.00 – 22.00

Το Περιπλανώμενο Μουσείο είναι ένα μουσείο διαπολιτισμικής θεματολογίας που ταξιδεύει! Με έδρα τη Βαλένθια έχει ταξιδέψει πραγματοποιώντας εκθέσεις  και εργαστήρια εδώ και χρόνια τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα.

Οι Εκθέσεις και ο τρόπος λειτουργίας του Περιπλανώμενου Μουσείου

Το ‘’Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών’’, έχει ως σκοπό του, την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα διαπολιτισμικότητας. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε τον «άλλο» προκειμένου να βρούμε (ή και να δημιουργήσουμε) γέφυρες αλληλοκατανόησης μεταξύ των πολιτισμών. Σ’ έναν κόσμο που τείνει να γίνει εικονικός , αντιπροτείνουμε την ανάκτηση του χαμένου συναισθήματος μέσα από την επαφή μας με το αυθεντικό αντικείμενο. Αυτό που προτείνουμε είναι να μάθουμε μέσα από το αισθητηριακό και το συναισθηματικό βίωμα. Το περιπλανώμενο μουσείο μας, διαθέτει πάνω από 1000 αντικείμενα από όλο τον κόσμο τα οποία κατανέμονται σε διάφορες εκθέσεις/εργαστήρια. Το κάθε έκθεμα δεν είναι ένα απλό αντικείμενο. Είναι ένας λόγος να μιλήσουμε για τους ανθρώπους, να κινήσουμε την περιέργεια τους, να προκαλέσουμε τη δημιουργικότητα τους.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Οι συμμετέχοντες μετά από όσα είδαν και άκουσαν, κατασκευάζουν τις δικές τους φιγούρες, δοκιμάζουν να τις εμψυχώσουν στη φωτισμένη οθόνη, παίζουν και στο τέλος τις παίρνουν μαζί τους.

Τα εργαστήρια όπως και η έκθεση είναι κατάλληλα και μπορούν να προσαρμοστούν σε όλες τις ηλικίες.

Το Περιπλανώμενο Μουσείο είχε παρουσιαστεί για παιδιά στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” το Μάιο του 2022 με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Κόστος συμμετοχής: 5€ (κατόπιν συνεννόησης στο 22310 51075, οι θέσεις είναι περιορισμένες)

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Σεμινάριο από το Περιπλανώμενο Μουσείο των πολιτισμών. «Οι ιστορίες που κρύβονται στα αντικείμενα ή ιχνηλάτες ιστοριών!»

Ώρες σεμιναρίου Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου: 11.00 – 14.00

Όλοι οι πολιτισμοί παράγουν αντικείμενα. Συνηθίζουμε να τα βλέπουμε και να τα εκτιμούμε για την καλλιτεχνική και αισθητική τους αξία. Αλλά τα αντικείμενα είναι αποθήκες μνήμης. Περιέχουν ιστορίες πρόθυμες να μας εκπλήξουν αν είμαστε ικανοί να τις προφτάσουμε! Μας αφηγούνται παλιούς μύθους, ξεχασμένους τρόπους… Αλλά πάνω απ’όλα είναι γεμάτα από ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί.

Σ’έναν κόσμο που τείνει να γίνει εικονικός (με οθόνες αφής και εικονική πραγματικότητα) αντιπροτείνουμε την ανάκτηση του συναισθήματος του αυθεντικού αντικειμένου.
Τη μάθηση μέσα από το αισθητηριακό και συναισθηματικό βίωμα.

Στο Περιπλανώμενο μουσείο υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να γνωρίσουμε το ”άλλο” το διαφορετικό, για να ανακαλύψουμε (και να κατασκευάσουμε) τις γέφυρες της πολιτισμικής κατανόησης που μας ενώνουν και μας συνδέουν.

Το αντικείμενο είναι η αφορμή για να μιλήσουμε για τους ανθρώπους, να ξυπνήσουμε την περιέργεια, να μάθουμε περισσότερα.

Είναι ένα σεμινάριο που προωθεί την διαπολιτισμική αγωγή και την δημιουργικότητα, την δυνατότητα μας να αφηγούμαστε και να ακούμε.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους με περιέργεια!

Σε όσους /ες  το επιθυμούν δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης από τον οργανισμό Sovint (Asociacion Cultural Sovint, Valencia)

Κόστος συμμετοχής: 25 € (κατόπιν συνεννόησης στο 22310 51075, οι θέσεις είναι περιορισμένες)

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Παράσταση Κουκλοθεάτρου για ενήλικες “Miramar” από την ομάδα Vivirdelaire (Pep Beltran, Πετρίνα Βάσσου)

Ώρες παράστασης Τρίτη 9 Αυγούστου,στις 22.00

Miramar ή αλλιώς Αλθέα

Παράσταση κουκλοθέατρου για ενήλικες

Το Miramar ή αλλιώς Αλθέα είναι μια παράσταση χάρτινου κουκλοθέατρου με ηθοποιούς, αφιερωμένη στα πλάσματα της θάλασσας και στους έρωτες που ξεπερνούν τις αποστάσεις ή διαπερνούν τους αιώνες.

Κουκλοπαίκτες -ηθοποιοί Pep Beltran -Πετρίνα Βάσσου

Μουσική  Natasha Shtanko, Boris Grebenshchikov

Διάρκεια παράστασης 15 λεπτά

Ώρα παράστασης: 22.00

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες και τρέιλερ της παράστασης εδώ.

Γεύσεις Ισπανίας

Τετάρτη 10 Αυγούστου, Ώρα 19.00

Ταξίδι στην Ισπανική κουζίνα με οδηγό τον Pep Beltran σε ένα μενού δροσιστικό, καλοκαιρινό, με πρώτες ύλες και τεχνικές διαδεδομένες σε όλη τη Μεσόγειο…

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τα σεμινάρια / εργαστήρια πραγματοποιούνται στα πλαίσια του "Mount Oiti Art Platform (Μ.Ο.Α.Ρ.)". Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις του (Μ.Ο.Α.Ρ.) ΕΔΩ.

Προβολή ισπανόφωνων ταινιών με ελεύθερη είσοδο

Ώρες προβολών Δευτέρα 8 & Τρίτη 9 Αυγούστου στις 22.30

Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ Οίτης συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA (www.fecha.gr) και παρουσιάζει μοναδικές ισπανόφωνες ταινίες!

Στο 16ο Φεστιβάλ Οίτης, σε συνεργασία και με την Πρεσβεία του Περού, θα ταξιδέψουμε μέσα από την 7η τέχνη ως το Περού με δύο ταινίες μεγάλου μήκους. Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 8 Αυγούστου, Ώρα: 22.30
Το Φως στον Λόφο/La Luz En El Cerro
Ricardo Velarde / Περού / 2016 / 85’

O Γιέφερσον και ο Τσίνο, δυο γιατροί που κάνουν νεκροψίες και ο Παντίγια, ένας αστυνόμος με παρελθόν βίαιης συμπεριφοράς, θα βρεθούν στη μέση μιας έρευνας σε μια απομακρυσμένη πόλη στις Άνδεις του Περού, όταν ένας βοσκός θα βρεθεί νεκρός υπό ύποπτες συνθήκες.

Τρίτη 9 Αυγούστου, Ώρα: 22.30
ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ / PACIFICUM: EL RETORNO AL OCÉANO
Mariana Tschudi, Περού, 2017, 74’

Τέσσερις επιστήμονες μας παρασύρουν σε μια φαντασμαγορική και ευχάριστη εξερεύνηση της γης, των νερών και του ουρανού της επιβλητικής ακτογραμμής του Περού.

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Περισσότερες πληροφορίες και τρέιλερ των ταινιών εδώ.

Οι κινηματογραφικές προβολές πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης σύγχρονης τέχνης Belle Arte Lamia.

Περισσότερες πληροφορίες για την Belle Arte Lamia στο belleartelamia.gr

Περισσότερες πληροφορίες στα: 22310 51075 & 22310 43333

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Οίτης στο:  www.xwra.gr

Info:
Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών κατασκηνώνει στη «Χώρα»

Δευτέρα 8, Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.xwra.gr

Σε συνδιοργάνωση με:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.)
Δήμος Λαμιέων