Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Δράμας… ταξιδεύει στη Θήβα…

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 13:06 Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Δράμας… ταξιδεύει στη Θήβα…

Προβολή Ταινιών μικρού μήκους με θεματική την έμφυλη βία

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Bίας Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θήβας (ΔΗΚΕΘ) και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, διοργανώνει προβολή ταινιών με θέμα την έμφυλη βία .

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του και των δράσεων ευαισθητοποίησηςτης κοινότητας για την Έμφυλη Βία και την Ισότητα των Φύλων, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας, παρουσιάζοντας μια σειράταινιών μικρού μήκους που προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο τα θέματα της έμφυληςκαι της κοινωνικής βίας,καθώς και την εμπορευματοποίηση της από τα media. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:«Every Sunday» (24’) της Καίτης Παπαδήμα, «Fake news» (15’) του Δημήτρη Κατσιμίρη,«Τhe Noir Project» (26’) του Γρηγόρη Βαρδαρινού, και «Testing Greta» (14’) της Αμπι Λούκας. Οι ταινίες είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 16 ετών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ανέκαθεν παρουσίαζε ταινίες με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Πολλές από αυτές επικεντρώνονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο σύγχρονο κόσμο –κάποιες μάλιστα αποτελούν εξαιρετικά δείγματα γραφής πάνω στο θέμα της γυναικείας κακοποίησης- αντανακλώντας ένα υπαρκτό πρόβλημα που τελευταία μοιάζει να διογκώνεται ακόμα περισσότερο.

Η προβολή των ταινιών θα γίνει την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00 στον θερινό Κινηματογράφο Σόνια,με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από τις 19:00 στον χώρο του κινηματογράφου, θα λειτουργεί έκθεση έργων με θέμα την γυναίκα και την βία,εργαστήρι(από γυναίκες της Προσφυγικής Δομής Θήβας) ενώ θα υπάρχει ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση της βίας και το υποστηρικτικό δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ. 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» με κωδικό MIS: 5000935.