Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιορτή νέων δημιουργών και παραγωγών και συναυλίες με είσοδο ελεύθερη στη “Χώρα”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 08:01 Γιορτή νέων δημιουργών και παραγωγών και συναυλίες με είσοδο ελεύθερη στη “Χώρα”

Το 16ο Φεστιβάλ Οίτης καλωσορίζει το Φθινόπωρο με μια γιορτή από εκείνες που έχετε και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια! Γιορτή νέων Δημιουργών και Παραγωγών & Συναυλίες με τους Bloom in Dot & το Γιάννη Παπαγεωργίου την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 με ελεύθερη είσοδο.

Απευθύνουμε και φέτος ένα κάλεσμα σε νέους παραγωγούς και δημιουργούς με τα προϊόντα και τις δημιουργίες τους για να γνωριστούμε, να δοκιμάσουμε, να εμπνευστούμε και να απολαύσουμε!

Περισσότερες πληροφορίες  και δηλώσεις συμμετοχής στο 22310 51075.

Στις 20.30, θα υποδεχθούμε τους Bloom in Dot

Το ντουέτο Bloom in Dot δημιουργήθηκε το 2021, καταμεσής του χειμώνα και του lockdown, μέσα από τις δημιουργικές αναζητήσεις του Λεωνίδα Δανέζου και της Έφης Ψιαχούλια. Η αιφνίδια παύση εξαιτίας της πανδημίας έδωσε το χρόνο και την έμπνευση στους καλλιτέχνες να φτιάξουν νέα κομμάτια –που εξερευνούν και συνδέουν παραδοσιακούς ήχους από το Μάλι μέχρι την Ήπειρο και τη Μικρά Ασία, φιλτραρισμένους μέσα από αστικά αναλογικά ηλεκτρονικά– σε μια προσπάθεια να δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας για την ανθρωπότητα. Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι το πρώτο τους LP, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Aφρικανική κόρα (λύρα), περσικό σαντούρι, αναλογικά ηλεκτρονικά, φωνές και sound design ενώνονται δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό, εκστατικά ρυθμικό και θεραπευτικό ηχητικό τοπίο, όπου τα σύνορα, ο χώρος και ο χρόνος παύουν να υπάρχουν.

Ακούστε εδώ δείγμα της δουλειάς τους: https://bloomindot.bandcamp.com/album/volute

Στις 22.00 θα υποδεχτούμε τον Γιάννη Παπαγεωργίου σε μία συναυλία – προάγγελο του επερχόμενου προσωπικού του δίσκου που θα κυκλοφορήσει από τη Minos Emi.

Έπειτα από το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Από τη σιωπή στη σιωπή”, αλλά και τα πιο πρόσφατα digital singles (“Σε μια βαλίτσα”, “Ήθελα να ‘χω δυο ζωές”, “Σκορπάω”), επιθυμεί να μοιραστεί με τον κοινό, ζωντανά και πάλι, τις μουσικές και τους στίχους του. Πέραν του προσωπικού και πρωτότυπου ρεπερτορίου του Γιάννη Παπαγεωργίου θα ακουστούν και επιλεγμένα τραγούδια από τα πιο σημαντικά ράφια του ελληνικού ρεπερτορίου, από την παράδοση και αγαπημένους του συνθέτες-τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Μπάτης, ο Άκης Πάνου και ο Νίκος Παπάζογλου.

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιάννης Παπαγεωργίου: ακουστική κιθάρα, τραγούδι

Γιάννης Κονταράτος: βιολί

Λάμπρος Παπανικολάου: κοντραμπάσο

\

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

 Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων στα 22310 51075 & 22310 43333

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Οίτης στοwww.xwra.gr

Info:
Γιορτή Νέων Δημιουργών και Παραγωγών
Bloom in Dot LIVE
Γιάννης Παπαγεωργίου LIVE
Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 18.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 22310 51075

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">info@xwra.gr
www.xwra.gr

Σε συνδιοργάνωση με:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.)

Δήμος Λαμιέων