Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Manitarock έρχονται live στη «Χώρα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 08:04 Οι Manitarock έρχονται live στη «Χώρα»

Οι Manitarock έρχονται στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023.

Το όνομα (μανιτάρι + ροκ) υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση των μελών του συγκροτήματος με τα μανιτάρια και το rock ύφος της μπάντας.

Οι Manitarock γεννήθηκαν και ζουν στα Γρεβενά, την «πόλη των μανιταριών». Το πέρασμα των μελών του συγκροτήματος από ροκ, ρεμπέτικα, «έντεχνα», δημοτικά-παραδοσιακά συγκροτήματα και βυζαντινές χορωδίες υποδηλώνει την ευρύτητα ενός μουσικού ύφους, που συνθέτει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο, το αναμενόμενο με το απρόοπτο και το ελληνικό με το οικουμενικό.

Αυτό το ύφος αποτυπώνεται στις συνθέσεις του Γιώργου, δίνει το ιδιαίτερο στίγμα στις διασκευές των παραδοσιακών τραγουδιών από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Σμύρνη, τον Πόντο και τη Grecia Salen>na, διαμορφώνει την ενορχηστρωτική άποψη στα ρεμπέτικα, τα λαϊκά και τα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια και οδηγεί στο πάντρεμα παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών με κλασικές ροκ συνθέσεις, στη βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας.

Οι χαρακτηριστικές διφωνίες της Δέσποινας και του Γιώργου και το «πειραγμένο», με ιδιαίτερο κούρδισμα και μόρια μπουζούκι, υποστηρίζονται από τις δοξαριές του Θωμά και τις συγχορδίες του Θανάση και του Θύμιου υπογραμμίζονται ρυθμικά από τα τύμπανα του Δημοσθένη και τις μπάσογραμμές του Γιώργου επαναφέροντας στο προσκήνιο αρχέγονες μελωδίες και ρυθμούς, που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη.

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 12 €

Ταμείο: 15 €

Προπώληση – κρατήσεις θέσεων, τηλεφωνικά στο 2231051075

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις στο xwra.gr

Info:
Manitarock Live

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Ώρα έναρξης 22.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.xwra.gr