Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Οι Δούλες»: Σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας - Δείτε το υπέροχο κινηματογραφικό trailer

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 13:10 «Οι Δούλες»: Σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας - Δείτε το υπέροχο κινηματογραφικό trailer
Ένα θεατρικό έργο με άρωμα κινηματογράφου !!! Τρίτη και Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
 
Οι «ΘΕΡΑΣΤΕΣ» ανεβαίνουν στο σανίδι με την πρώτη τους παράσταση, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με το έργο του Jean Genet «Οι δούλες» (Les Bonnes) την Τρίτη και Τετάρτη (6 & 7 Ιουνίου).
 
Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Φωτεινή Φύκα η οποία και πρωταγωνιστεί μαζί με την Παναγιώτα Γοργογιάννη και την Κωνσταντίνα Ρηγάκη.
 
Δείτε το trailer της παράστασης:
 
Η παραγωγή του κινηματογραφικού trailer έγινε απο τον κινηματογραφιστή Βασίλη Κανταράκη (Vasilis Kantarakis Films - www.vkfilms.gr)
 
Το  θεατρικό έργο «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ, είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία των αδελφών Christine και Léa Papin και βασίστηκε στο επονομαζόμενο και «έγκλημα του αιώνα στη Γαλλία», που διέπραξαν οι ίδιες στις 2 Φεβρουαρίου του 1933. Ο γάλλος συγγραφέας και δραματουργός Ζαν Ζενέ, έκανε λόγο για «παράδειγμα ταξικού πολέμου», για την εκδίκηση των δύο αυτών κοριτσιών της εργατικής τάξης, κατά των αφεντικών τους. Η πρώτη δημοσίευση του έργου έγινε το 1947.
 
Προσπαθώντας να αποδράσουν από την καταπίεση που αισθάνονται στο πλούσιο μεγαλοαστικό  σπίτι της Κυρίας τους, παραδομένες στους ανεκπλήρωτους και «αρρωστημένους τους» πόθους, δυστυχισμένες για τη ζωή τους, δύο υπηρέτριες, οι αδερφές Κλαίρη και Σολάνζ, παίζουν καθημερινά ένα παρανοϊκό παιχνίδι αλλαγής ταυτότητας: Η Κλαίρη υποδύεται την Κυρία τους και η Σολάνζ παριστάνει την Κλαίρη. Έχοντας κάνει ψεύτικες καταγγελίες στην Αστυνομία, κατορθώνουν να στείλουν τον Κύριο στη φυλακή και βλέποντας την Κυρία τους πια ανυπεράσπιστη, αποφασίζουν να τη δηλητηριάσουν. Όμως το αγαπημένο τους παιχνίδι, αυτή τη φορά θα είναι τραγικό για τις ίδιες…!
 
Η παράσταση θα ανέβει στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας στις 6 και 7 Ιουνίου.
 
Ώρα έναρξης: 21.00 Γενική είσοδος: 5 ευρώ
 
Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο "Σύλλογο Παραπληγικών Στερεάς Ελλάδας"
 
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.