Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ανταμώθηκαν» οι Μικρασιάτες στη Λαμία! - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017 19:20 «Ανταμώθηκαν» οι Μικρασιάτες στη Λαμία! - ΦΩΤΟ

Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλογών έγινε φέτος στη Λαμία με εκατοντάδες Μικρασιάτες από ολόκληρη την Ελλάδα να κατακλύζουν την πόλη μας!

Το θερμόμετρο μπορεί να έδειχνε 40 βαθμούς στις 8:00΄ το βράδυ, ωστόσο κανένας δεν πτοήθηκε! Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο στη Λαμία.

«Ο τόπος μας είχε τη χαρά και την τιμή να είναι η αφετηρία αυτού του θεσμού! Πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Λαμίας "ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης" αλλά και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος. Καλώς Ανταμωθήκαμε και καλώς να ξαναβρεθούμε στη Λαμία..», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νικος Σταυρογιάννης.

Πάνω από 45 Σύλλογοι και 1300 χορευτές από όλη την Ελλάδα φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ήθη και έθιμα από την Καππαδοκία έως της Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα και όλα τα παράλια της Μικράς Ασίας, τις μοναδικές αυτές αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού.

Το σπουδαίο αυτό εγχείρημα ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Λαμιέων, της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.

Η εκδήλωση έγινε στον υπαίθριο χώρο της ΠΕΛ, ενω νωρίτερα στο κέντρο της Λαμίας συγκεντρώθηκαν οι Σύλλογοι για την πατινάδα....

Δείτε φωτογραφίες...

 

 

Ν

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του ΑΝΑΓΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ