Τελικά και στη Λαμία έχουμε πολλές Φρίντες!!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 13:36 Τελικά και στη Λαμία έχουμε πολλές Φρίντες!!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια άλλη προσέγγιση του φαινομένου Frida Kalho παρακολουθήσαμε το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, στον τόπο τεχνών  Χώρα στα Λελέικα Υπάτης,  σε μια Μεξικάνικη βραδιά που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Οίτης και η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

63 χρόνια από το θάνατό της  αυτή η γυναίκα που κατέκτησε όλο τον κόσμο συνεχίζει να εμπνέει ….μουσικούς, εικαστικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες. Η ζωή της , τα έργα της, η στάση της απέναντι στην αναπηρία της, οι πολιτικές της απόψεις, οι έρωτές της… όλα συνθέτουν ένα κολάζ που ακόμα και σήμερα δημιουργεί θαυμαστές και φανατικούς  οπαδούς.

Η δική μας εκδοχή που παρουσιάστηκε στο 11ο Φεστιβάλ Οίτης  είχε λίγο απ΄ όλα.. είχε και θέατρο .. μια καταπληκτική παράσταση από τη θεατρική ομάδα ΟΜΑΖ  και την εξαιρετική   Έλλη Χρονιάρη  και έκθεση φωτογραφίας από την ταλαντούχα Παρθένα Χαριστέα  και μουσική  από την λατρεμένη Μάρθα Μορελεόν , τη Μεξικάνα καλλιτέχνιδα που έκανε την  Ελλάδα δεύτερη πατρίδα της και  Performance , μια εντυπωσιακή και ατμοσφαιρική δημιουργία με εικαστικές παρεμβάσεις από τα δικά μας παιδιά της Πειραματικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Από το γήινο στο μεταφυσικό… έτσι όπως ήταν και η ζωή της Φρίντα Κάλο.  Εκατοντάδες θεατές,  «οδηγήθηκαν» στον «σουρεαλιστικό» κόσμο της Μεξικανής ζωγράφου που ταλαιπωρήθηκε βιολογικά όσο και συναισθηματικά!

To Φεστιβάλ Οίτης τελεί υπό τη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων. Για να δείτε τις υπόλοιπες εκδηλώσεις επισκεφτείτε το www.xwra.gr

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι της Κατερίνας Διαμαντή

Προσαρμοσμένη αναζήτηση