Έκθεση ζωγραφικής: Τα λυρικά, μυστηριακά τοπία του Leonid Gomonov (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 18:57 Έκθεση ζωγραφικής: Τα λυρικά, μυστηριακά τοπία του Leonid Gomonov (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στο νεοκλασικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (4/10) το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Λευκορώσου ζωγράφου Leonid Gomonov.

Τον ξεχωριστό αυτό καλλιτέχνη παρουσιάζει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.), με την υποστήριξη της ΠΕ Φθιώτιδας που πήρε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση.

Για τα ιδιαίτερα έργα του καλλιτέχνη και τη σημασία για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου, μίλησε στην κάμερα του LamiaReport η Πρόεδρος του ΣΚΕΤΚΕ, Στέλλα Μαντοπούλου και ο οικοδεσπότης Αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος, ενώ τη χαρά της που βρίσκεται στην Ελλάδα κατέθεσε η κόρη του καλλιτέχνη και ιστορικός τέχνης Olga Gomonova που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση των εκθέσεων.

Ο Leonid Gomonov γεννήθηκε το 1953 στη Λευκορωσία και έχει μια μακρά πορεία στο χώρο των εικαστικών κατακτώντας πολλά βραβεία και επαίνους. Η δράση του πλούσια, τόσο καλλιτεχνική όσο φιλανθρωπική και ακτιβιστική.

Το έργο του μας ταξιδεύει  σε αγαπημένα της πατρίδας του τοπία. Τοπία σιωπηρά, μυστηριακά, γεμάτα λυρισμό -διάθεση ποιητική που βρίθει συναισθημάτων. Τοπία που μαγεύουν, προκαλούν και ψιθυρίζουν τα φυσικά τους κάλλη με χρωματικές μελωδίες αρμονικές, ευαίσθητες, ευμετάβλητες.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο ισόγειο της παλιάς Νομαρχίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Το ωράριο λειτουργίας της είναι,  καθημερινά 18:00-21:00 και το Σάββατο 10:00-13:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση