Τι ήθελε ο υπουργός στη Λαμία; (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 16:28 Τι ήθελε ο υπουργός στη Λαμία; (ΦΩΤΟ)

Η απονομή των βραβείων του 6ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης βρέθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στη Λαμία.

 

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Εγκληματολογίας, ως υπουργός είχε δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία και στο θέμα της προστασίας των ζώων κάτι που απέδωσε και στα ποιήματά του για το λόγο τον οποίο βραβεύτηκε στην ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας.

Πρόκειται για την 6η διοργάνωση του διαγωνισμού που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η λογοτέχνης - εικαστικός Νίκη Βλάχου και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Αρχαία Αγορά" της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος».

Στο ιδιαίτερο περιβάλλον της Αρχαίας Αγοράς συγχρόνως με την εικαστική έκθεση ''+υπάρχω''  που περιλαμβάνει έργα καταξιωμένων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Σίμος, πραγματοποιήθηκαν οι φετινές βραβεύσεις.

Η Κριτική Επιτροπή απαρτιζόταν από τη Νίκη Βλάχου, τον ποιητή-εκδότη Γιώργο Δάγλα, το μέλος Δ.Σ. του Κύκλου Ποιητών Χάρη Μελιτά, το συγγραφέα Γιώργο Νικολόπουλο και το μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Νίκο Τακόλα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η νοσταλγική μουσική του Κώστα Νέλλα που μελοποίησε πολλά από τα ποιήματα τα οποία απήγγειλαν οι, Αποστόλης Ρούσκας και Βασιλική Μπούρα, ενώ ιδιαίτερο τόνο έδωσαν και τα παιδιά - μαθητές του μουσικοσυνθέτη με τα τραγούδια τους.

Σημειώνουμε ότι η εικαστική έκθεση, που εκτός από δημιουργίες του Βασίλη Σίμου περιλαμβάνει έργα των, Αθανασίου Ανδρούτσου, Νίκης Βλάχου, Βούλας Δασκαλοπούλου, Κώστα Κουτλή, Ντίνου Μιχελή, Γιάννη Οικονόμου, Μιχάλη Παναγιωτλάρη, Κερασιάς Τουλάτου, Μπάμπη Τσέλου και Μιχάλη Χατζάκη, θα συνεχιστεί ως τις 30 Οκτωβρίου.

Οι ώρες λειτουργίας της είναι 18:00 έως 21:00, εκτός Κυριακής, ενώ τα πρωινά θα είναι ανοικτά, κατόπιν ραντεβού, για επισκέψεις σχολείων.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα με θέμα, «+υπάρχω - Ημέρες Ζωοφιλίας 2017» από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας, το Δήμο Λαμιέων, την Περιφέρεια Στερεάς και την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «συν στον Άνθρωπο».

Θυμηθείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Δευτέρα 9/10/17, 19:00 - 21:00

‘‘Εύπλαστες δημιουργίες’’ Εικαστικά Εργαστήρια Δήμου Λαμιέων

Δευτέρα 16/10/17, 20:00 - 20:30

‘‘Ο λαγός και η χελώνα’’ Θεατρική διασκευή - ερμηνεία Μιχάλη Χατζάκη

Τετάρτη 18/10/17, 12:00 - 13:30  Εγκαταστάσεις Φιλαθλητικού Συλλόγου Τέννις

 Επίδειξη frisbee & dog tricks, Προπονήτρια Χρυσούλα Χασάπη

 Δυνατότητα γνωριμίας εκπαιδευμένων σκύλων με παιδιά 

Πέμπτη 19/10/17, 18:00 - 20:00

Οικοτροφείο Λαμίας «Γλαύκος» της ΕΚΨ & ΨΥ 

‘‘Ζωογονία’’, εικαστικό δρώμενο Νίκης Βλάχου, Αθανάσιου Ανδρούτσου

Παρασκευή 20/10/17, 18:00 - 20:00

 ‘‘Ζωοφιλικά παιχνίδια & δράσεις’’, Εικαστικά Εργαστήρια Δήμου Λαμιέων

Σάββατο  21/10/17, 11:30 - 13:00

‘‘Ονειρο στην αρχαια αγορά’’ Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με περιεχόμενο τη φιλοζωία. Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ηλιάνα Ζιώγα, Κωνσταντίνος Τσιμπούκας  

Μουσική: Δημήτρης Μεγαλιός

Εργαστήρι κατασκευής: Ηλιάνα Ζιώγα 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση