Όλη η Λαμία στη διάλεξη του Σταμάτη Κριμιζή (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 08:12 Όλη η Λαμία στη διάλεξη του Σταμάτη Κριμιζή (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο Κρόνος και οι δορυφόροι του «ήρθαν» πιο κοντά με την ξεχωριστή παρουσίαση από τον Έλληνα της NASA.

Ο Πολιτιστικός, Επιστημονικός και Φιλοσοφικός Όμιλος «300», η Ένωση Ελλήνων Φυσικών Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία ομιλητής – και τιμώμενο πρόσωπο - ήταν ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας, Καθηγητής, Ακαδημαϊκός, Σταμάτης Κριμιζής.

Ο άνθρωπος που έφερε πιο κοντά τον Κρόνο και τους δορυφόρους του, μας μετέφερε από πρώτο χέρι, την προσπάθεια της ομάδας του για την κατασκευή του θρυλικού ρομποτικού διαστημικού οχήματος, cassini-huygens, το οποίο τον Ιανουάριο του 2005 προσεδαφίστηκε στο έδαφος του Τιτάνα του μεγαλύτερου φυσικού δορυφόρου, του Κρόνου που σα μέγεθος θα μπορούσε να καλύψει τη διαστημική απόσταση Γης – Σελήνης.

Το cassini-huygens μετά από συνεχείς παρατάσεις, λόγω της ανεπανάληπτης επιτυχίας του στην εξερεύνηση των δορυφόρων του πλανήτη με τα δαχτυλίδια, Τιτάνα και Εγκέλαδου, «θυσιάστηκε» στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα του Κρόνου.

Η διάλεξη του Έλληνα της NASA, προσέλκυσε εκατοντάδες ανθρώπους που γέμισαν ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί που παρακολούθησαν τη διάλεξη από τον διάδρομο της αίθουσας, εικόνα που δεν πέρασε απαρατήρητη από τον κ. Καθηγητή που υποσχέθηκε πως θα ξαναεπισκεφτεί την πόλη μας για 3η φορά.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Κριμιζή στη Λαμία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων και ο Όμιλος «300», του απένειμαν τιμητική πλακέτα, δηλώνοντας συγχρόνως την περηφάνιά τους για την παρουσία ενός Έλληνα σε τόσο υψηλό πόστο στις έρευνες της διαστημικής υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου γέμισε ασφυκτικά. Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση