Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η διάλεξη του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου στη Λαμία - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 13:25 Η διάλεξη του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου στη Λαμία - ΦΩΤΟ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του διαπρεπή Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, με τίτλο:

Τέχνη-Φύση Τέχνη-Πόλη Τέχνη-Ιστορία: Ψάχνοντας τη χαμένη ισορροπία μεταξύ χώρου και χρόνου,

στην Αίθουσα ''Αλέκος Κοντόπουλος'' της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, την προηγούμενη Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, με τη συνεργασία του Δήμου Λαμιέων, του Πολιτιστικού Φιλοσοφικού και Επιστημονικού Ομίλου Λαμίας ''300'' και της  Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας ''Αλέκος Κοντόπουλος''.

Τον Κώστα Βαρώτσο προσφώνησε και καλωσόρισε, με θερμά λόγια που τον εντυπωσίασαν, ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης. Ιδιαίτερος ήταν και ο χαιρετισμός του προέδρου του Ομίλου των ''300'', Παναγιώτη Ιακωβή.

Ήταν μια ξεχωριστή διάλεξη, στη διάρκεια της οποίας προβλήθηκαν εικόνες από τα διάσημα γλυπτά του, που βρίσκονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ο Κώστας Βαρώτσος δεν παρέλειπε να κάνει μια μικρή και χαριτωμένη μνεία στην ιστορία του κάθε έργου, με το δικό του ευχάριστο, προσιτό τρόπο επικοινωνίας, που τον διακρίνει η αμεσότητα και το λεπτό χιούμορ του. 

Οπότε, όσοι παρευρέθηκαν στη διάλεξή του, είχαν τη μοναδική ευκαιρία, να μάθουν μικρά και μεγάλα μυστικά από στιγμές και γεγονότα που αφορούσαν την έμπνευση, την κατασκευή, την τοποθέτηση, την μετεγκατάσταση και την κατάληξη του κάθε έργου του. 

Τον Κώστα Βαρώτσο συνόδευε η σύντροφός του, δικηγόρος Αλεξάνδρα Γωγούση, ενώ την επόμενη ημέρα ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.