Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέντευξη: Μας μιλούν οι ηθοποιοί του "Αριζόνα" που ξεκινά σήμερα στο ΔΗΠΕΘΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 17:02 Συνέντευξη: Μας μιλούν οι ηθοποιοί του "Αριζόνα" που ξεκινά σήμερα στο ΔΗΠΕΘΕ

Συναντήσαμε τους ηθοποιούς της παράστασης Αριζόνα της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης που ξεκινά σήμερα στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας

Η Αγγελική Καρυστινού, ως η σύζυγος Μάργκαρετ και ο Στράτος Σωπύλης στο ρόλο του τζώρτζη, δύο νέοι (ηλικιακά) ηθοποιοί, από σήμερα και για 6 βραδιές θα μας μεταφέρουν (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) όλες τις ανησυχίες των τυχερών κατοίκων μιας περιοχής που «κινδυνεύει» από τους «εισβολής»!

Ανάμεσα στις πρόβες, μιλήσαμε και με τους δύο, λίγο πριν την πρεμιέρα τους

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπασταμούλος

ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Άκης Λούκας

 

«Αριζόνα» του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο

Σε σκηνοθεσία Βασίλη Σκαρμούτσου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ

Βραβείο FATEX 2006

Τιμητική διάκριση του Βραβείου Λόπε δε Βέγα 2006

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει στα πλαίσια της Κεντρικής του Σκηνής το έργο του Ισπανού συγγραφέα Juan Carlos Rubio «Αριζόνα», σε σκηνοθεσία Βασίλη Σκαρμούτσου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Στην Αριζόνα, ένα ζευγάρι Αμερικανών συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα για την αναχαίτιση των μεξικανών μεταναστών και περιμένει κάτω από τον καυτό ήλιο τής ομώνυμης ερήμου τους γείτονες-“εισβολείς” με εμφανείς προθέσεις. Μακριά από την καθημερινή τους ρουτίνα, ο Τζωρτζ και η Μάργκαρετ βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με τους “εισβολείς” της ερήμου, αλλά κυρίως με την έρημο της σχέσης τους και της ζωής τους με αποτέλεσμα τα πράγματα να πάρουν απρόβλεπτη τροπή…

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Σκαρμούτσος

Επιμέλεια κίνησης: Βασίλης Σκαρμούτσος

Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Videos: Κατερίνα Κιαγιά

Φωτογραφίες: Γιάννης Παυλίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Βορρίση

Φιλική συμμετοχή: Φωτεινή Αλεξοπούλου, Καρολίνα Απικιάν, Πέτρος Κουλούρης, Δημήτρης Μοδέστος

Διανομή:

Μάργκαρετ: Αγγελική Καρυστινού

Τζωρτζ: Στράτος Σωπύλης

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Η Αριζόνα είναι ένα έργο γραμμένο το 2005 αλλά αρκετά προφητικό για το άμεσο μέλλον που ακολούθησε. Είναι ένα έργο που εξετάζει πως στοιχεία όπως ο φόβος, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός εισβάλλουν στην καθημερινή ζωή και πως οι άνθρωποι γίνονται θύματα αυτών και οι συμπεριφορές τους επηρεάζονται αλλά και καθοδηγούνται από τον φόβο αυτό, χωρίς να υπολογίζουν καν την ανθρώπινη ζωή. Το έργο είναι προφητικό, καθώς την προηγουμένη δεκαετία δεν φανταζόμασταν ότι θα γινόταν συζητήσεις περί τοίχους ανάμεσα σε Η.Π.Α. και Μεξικό ή ότι το προσφυγικό θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις. Ο πυρήνας του έργου βρίσκεται στη σημασία που δίνουμε στην ανθρώπινη ζωή και κατά πόσο οι κοινωνικές συνθήκες και οι πολιτικές καταστάσεις είναι ικανές να επιδράσουν το άτομο και να χαθεί κάθε αίσθηση ανθρώπινης ισότητας. Το ερώτημα που γεννιέται είναι ποιό είναι το σημείο εκείνο που ο άνθρωπος απομακρύνεται από την συναίσθηση της αξίας της ζωής και που μπορεί να φτάσει γι’ αυτό.

Παραστάσεις: Παρασκευή 18/5, Σάββατο 19/5, Κυριακή 20/4, Τετάρτη 23/5, Πέμπτη 24/5, Παρασκευή 25/5

Ώρα έναρξης παραστάσεων:  21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, για μαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους 5€ και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 (γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης) και 22310 23285 (ταμείο Δημοτικού Θεάτρου).