«Τῷ ἔρωτι»: Το νέο βιβλίο του Γιώργου Σαγιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 23:56 «Τῷ ἔρωτι»: Το νέο βιβλίο του Γιώργου Σαγιά

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπως συνηθίζεται σε κάθε συγγραφική του δημιουργία, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Γιώργου Σαγιά, «τῷ ἔρωτι» (ποίηση).

Από τον τίτλο καταλαβαίνεις ότι μιλάει για τον έρωτα, αλλά γιατί άραγε ο συγγραφέας επέλεξε την «ξεχασμένη» δοτική; Από κει ξετυλίγεις το κουβάρι και ξεκινάς το ταξίδι, όχι του έρωτα, αλλά στον ίδιο τον έρωτα.

Μας ταξίδευσε ο συγγραφέας στους παλιούς έρωτες, χωρίς να αφήνει τη νοσταλγία να μας πικραίνει αφού έβαζε κάθε τόσο πινελιές χιούμορ, αυτοσαρκαζόμενος τις περισσότερες φορές, καταλήγοντας με μια ιδιότυπη μαιευτική ότι η ποίηση μπορεί να είναι για όλους.

Δίκαια απέσπασε τα χειροκροτήματα του κοινού, το οποίο πολλές φορές ευχαρίστησε για το γεγονός ότι τον ακολουθεί σε κάθε νέο του βιβλίο.

Να σημειώσουμε ότι πλάι του είχε τη Φιλόλογο Σοφία Αντωνοπούλου, την Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Πάβια Αργυρίου και τον Φιλόλογο επίσης, Δρ. Νίκο Παπαγεωργίου, που μίλησαν ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο για το βιβλίο. Ποιήματα επίσης απήγγειλαν οι, Γιώργος Καραγιώργος (φοιτητής Θεολογίας και ερασιτέχνης ηθοποιός) και Καλλιρόη Λάππα (φοιτήτρια Τμήματος Μηχανικών - Χωροταξίας - Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Το συντονισμό είχε η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας και Πολιτισμιολόγος, Σοφία Ανεστοπούλου.

Καλοτάξιδο!...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση