Πλημμύρισαν οι δρόμοι και οι πλατείες της Λαμίας με ποδηλάτες και μικρά παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 13:47 Πλημμύρισαν οι δρόμοι και οι πλατείες της Λαμίας με ποδηλάτες και μικρά παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»: Μπορούμε και χωρίς αυτό! Δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Με την πραγματοποίηση της «ημέρας χωρίς αυτοκίνητο», κορυφώθηκαν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαμιέων και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λαμίας - για 9η συνεχόμενη χρονιά – στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι μικροί ποδηλάτες αλλά και οι γονείς τους, διέσχισαν μια διαφορετική πόλη σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, χωρίς αυτοκίνητα, στέλνοντας το μήνυμα ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά τουλάχιστον για τις μετακινήσεις μας εντός αστικού ιστού.

Τι σημασία να μετακινούμαστε πεζοί ή με ποδήλατο σημείωσε σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη, που δέχτηκε και την έκπληξη από τους συμμετέχοντες με μία τούρτα για τα γενέθλιά της.

Στο παρακάτω βίντεο επίσης τα παιδιά μιλούν για την εμπειρία τους να  διασχίσουν την πόλη τους για πρώτη ίσως φορά με ποδήλατο:

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 9 το βράδυ του Σαββάτου με:

«Περπατώ στο κέντρο», οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Όθωνος, Καραϊσκάκη, Αγνώστου Στρατιώτη, Υψηλάντη, Μακροπούλου, Αχιλλέως, Πατρόκλου, Βενιζέλου, Μπότσαρη, Παπακυριαζή, Θερμοπυλών, Καποδιστρίου και Αμαλίας για μια ώρα κλείνουν και μας καλούν να τους περπατήσουμε.

Ποδηλατοδρομίες από τις συνοικίες της πόλης προς το κέντρο με τη συμμετοχή του Ποδηλατικού και Δρομικού Συλλόγου Λαμίας, του Ποδηλατικού Συλλόγου Λαμίας αλλά και μεμονωμένους ποδηλάτες.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2018, επελέγη ως σύνθημα το «Συνδυάζω - Μετακινούμαι!» (Mix and Move!) εστιάζοντας στην Πολυτροπικότητα, στη διασύνδεση των μέσων της αστικής μετακίνησης ώστε να βελτιωθεί η ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση