Λαμία: Στο επίκεντρο της διεθνούς γαστρονομίας η πλατεία Λαού (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 08:01 Λαμία: Στο επίκεντρο της διεθνούς γαστρονομίας η πλατεία Λαού (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μέρος της Έκθεσης ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ και του16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας που διεξάγεται 19 με 21 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (17/10) η Λαμία.

Επισκέπτες από όλον τον κόσμο που παίρνουν μέρος στις παραπάνω διεθνείς διοργανώσεις, θέλησαν να γνωρίσουν την πρωτεύουσα της Κεντρικής Ελλάδας, κάνοντας μια στάση στις Θερμοπύλες και στο Μουσείο του Κάστρου της Λαμίας (η ξενάγηση στο άγαλμα του Λεωνίδα βέβαια πήγε τελικά πιο πίσω).

Μαζί με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας που είχε τη φιλοξενία της αποστολής με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και των επαγγελματιών, κατέληξαν στην ιστορική πλατεία Λαού, όπου δοκίμασαν τις παραδοσιακές νοστιμιές και τα γλυκίσματα της Ρούμελης.

Συγχρόνως στο χώρο όπου συνήθως υπάρχουν τα ταξί, στήθηκε παραδοσιακό γλέντι με την υποστήριξη πολιτιστικών συλλόγων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε από τη Φιλαρμονική του Δήμου και φωτογραφίες μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη.

Με μία λέξη οι αλλοδαποί προσκεκλημένοι της Φθιώτιδας έμειναν, κατενθουσιασμένοι, φωτογραφίζοντας το κάθε τι και δοκιμάζοντας από όσα εξαιρετικά σερβιρίστηκαν στα τραπέζια τους.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση:

Δείτε φωτογραφίες...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση