Η υγεία των οστών στο προσκήνιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 17:04 Η υγεία των οστών στο προσκήνιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα ενημέρωσης και εξετάσεων για τη σκελετική υγεία στο  Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων!

Στις 13 και 14  Νοεμβρίου ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Στερεάς Ελλάδας  μέλος του Προμηθευτικού  Συνεταιρισμού  Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.) σε συνεργασία με το σύλλογο σκελετικής υγεία ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Λαμίας, διοργάνωσαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων με μεγάλη επιτυχία , την εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Ενεργοποιήσου – Ενημερώσου – Πρόλαβε», για την ενημέρωση και πρόληψη της σκελετικής υγείας στην Ελλάδα.

Κατά τη  διάρκεια των 2 ημερών πραγματοποιήθηκαν συνολικά 250 μετρήσεις  οστικής πυκνότητας με υπερήχους  και  όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν πολύτιμες συμβουλές από γιατρό ορθοπεδικό.

Η εκδήλωση ,αποτέλεσε την κορύφωση της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σκελετική τους υγεία, με έμφαση στη “σιωπηλή νόσο” της οστεοπόρωσης.

Με  στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση του ελληνικού κοινού και την ευαισθητοποίησή τους για την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης , οι φαρμακοποιοί του Ομίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.  στην περιοχή της Φθιώτιδας  , προσκάλεσαν από τα τέλη Οκτωβρίου  και επί δύο εβδομάδες τους πολίτες στα φαρμακεία της γειτονιάς τους, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους και να τους πληροφορήσουν για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης αλλά και για τους τρόπους προφύλαξης της σκελετικής τους υγείας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι φαρμακοποιοί του ομίλου  , μέσω ενός απλού ερωτηματολογίου που έδιναν στον κάθε ενδιαφερόμενο , έκαναν  μια πρώτη εκτίμηση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης και την πιθανή ανάγκη για περαιτέρω εξετάσεις, με τη συμβουλή του ιατρού .

Σε  αυτές τις 2 εβδομάδες  από τα άτομα που ενημερώθηκαν  στα φαρμακεία, το 88% προτάθηκε για επόμενο στάδιο εξετάσεων με τη συμβουλή του γιατρού τους, με το 55% των ηλικιών να είναι άνω των 50 ετών, δηλαδή τη βασική ηλικιακή ομάδα για τις γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης .

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, του Iατρικού συλλόγου Λαμίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδας, καθώς και με την ευγενική χορηγία της HEALTH Aid & της THERAPEARL.

Ο συνεταιρισμός φαρμακοποιών Στερεάς Ελλάδας,  είναι μέλος του ομίλου  ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στη Λαμία  .Η πλήρως εξοπλισμένη μονάδα, λειτουργεί από το 2006 σε μια έκταση εγκαταστάσεων  1.000τ.μ. στην περιοχή Ν. Μαγνησία στη Λαμία. .Απασχολεί 19 εργαζόμενους ,διαθέτει ένα στόλο 8 οχημάτων και  εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 100 φαρμακεία , 2 και 3 φορές την ημέρα  στο δήμο Φωκίδας  και Φθιώτιδας .  Τηλ. Επικοινωνίας: 22310 34211 URL: www.prosyfape.gr

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. : URL www.osteocare.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση