Λαμία: «Ο μαγικός κόσμος του διαμαντιού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 08:20 Λαμία: «Ο μαγικός κόσμος του διαμαντιού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εσείς ξέρετε ότι το διαμάντι δημιουργήθηκε πριν από 3 δισεκατομμύρια χρόνια;

Αυτό και άλλα πολλά έμαθαν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με θέμα «Ο μαγικός κόσμος του διαμαντιού» που διοργάνωσε το κοσμηματοπωλείο «Κροντηρά» στο ξενοδοχείο "Σαμαράς".

Και είναι πράγματι μαγικός ο κόσμος του διαμαντιού αν αναλογιστεί κανείς ότι το διαμάντι σχηματίστηκε 180 χιλιόμετρα κάτω από τη γη, εκτινάχτηκε βίαια στην επιφάνεια μέσω ηφαιστειακής δραστηριότητας, επεξεργάστηκε, τοποθετήθηκε σε κόσμημα και ήρθε να κλέψει τις εντυπώσεις!!!

Το διαμάντι προέρχεται από την ελληνική λέξη αδάμαστος μιας και είναι 58 φορές σκληρότερο από οτιδήποτε άλλο στη φύση. Έχει μοναδικές οπτικές ιδιότητες που του προσδίδουν ξεχωριστή λάμψη και εμφάνιση.

Στην αρχαιότητα πίστευαν πως το διαμάντι έχει μαγικές ιδιότητες και χαρίζει στον κάτοχό του υγεία, ευημερία, προστασία από τους εχθρούς και καλή τύχη. Σήμερα συνδέεται με την αιώνια αγάπη και αφοσίωση. Άλλωστε τα διαμάντια είναι για πάντα!

Δείτε τη δήλωση που μας έκανε η κ. Σοφία Κροντηρά, πτυχιούχος γεμμολογίας-αδαμαντολογίας από το Gemmological Association της Μεγάλης Βρετανίας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση «Ο μαγικός κόσμος του διαμαντιού»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση