Πήγαμε στο Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού - Δείτε φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 08:01 Πήγαμε στο Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού - Δείτε φωτογραφίες

Το Λαογραφικό Μουσείο στο Μεγάλο Χωριό που αξίζει να επισκεφθείτε όταν βρεθείτε στην Ευρυτανία.

Το Λαογραφικό Μουσείο στο Μεγάλο Χωριό στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο αρχοντικό και τα εκθέματά του αποτελούν προσφορά των Μεγαλοχωριτών.

Στο πρώτο επίπεδο μπορεί κανείς να θαυμάσει σε ένα όμορφο χώρο τα παραδοσιακά επαγγέλματα των κατοίκων του Μεγάλου Χωριού αλλά και δει από κοντά οικιακά σκεύη και αγροτικά εργαλεία.

Στο δεύτερο επίπεδο στο ισόγειο του αρχοντικού στο οποίο είναι και η είσοδος για το εσωτερικό του μουσείου με το που θα εισέλθει κανείς θα αντικρίσει το παλιό ρολόι του χωριού το οποίο λειτουργούσε αδιάκοπα από το 1926 ως το 1988, αν παρατηρήσει κανείς το ρολόι με προσοχή μπορεί να διακρίνει τις τρύπες στο δίσκο του από τις σφαίρες των Γερμανών στα χρόνια της κατοχής.

Στο ισόγειο υπάρχουν ακόμη μία σύγχρονη Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων που εξυπηρετεί τις ανάγκες του χωριού καθώς επίσης και δύο αναπαραστάσεις δωματίων Μεγαλοχωρίτικου Σπιτικού, μίας Κάμαρης με χώρο για Αργαλειό και μίας Σάλας Εύπορου Μεγαλοχωρίτικου σπιτιού.

Στο τρίτο επίπεδο στον πρώτο όροφο του μουσείου φιλοξενούνται αντικείμενα λαϊκής τέχνης, παραδοσιακές στολές καθώς και η βιβλιοθήκη του μουσείου με περισσότερους από 5.000 τίτλους διαφόρων θεματικών κατηγοριών.

Ωράριο λειτουργίας

  • Οκτώβριο μέχρι Μάιο: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 10:30 - 14:00
  • Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 10:00 - 14:00 και 18:00 – 20:00
  • Τον Αύγουστο λειτουργεί και τις καθημερινές με το ίδιο ωράριο.

με πληροφορίες από info-karpenisi.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση