Μητσοτάκης: Να ψηφίσει αυτή η Βουλή την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 21:21 Μητσοτάκης: Να ψηφίσει αυτή η Βουλή την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος

Νέα έκκληση προς όλες τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες να ψηφιστεί έστω και με 151 βουλευτές από την παρούσα Βουλή η αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος – δηλαδή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και το περιβάλλον – απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε παρέμβασή του στην ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε πως αυτό θα επιτρέψει στην επόμενη Βουλή να διαμορφώσει το πλήρες περιεχόμενο των εν λόγω άρθρων – αρκεί να ψηφιστούν από 180 βουλευτές, όπως απαιτεί το ίδιο το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι τα άρθρα 16 και 24 του Συντάγματος δεν περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης προς αναθεώρηση, ενώ ειδικά για το άρθρο 24, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρόταση της ΝΔ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καθιέρωση υποχρέωσης του κράτους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε δε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι επέλεξε, όπως είπε, να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος «σε μία άκαιρη περίοδο, δηλαδή σε προεκλογική περίοδο».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε να αναθεωρηθούν και τα άρθρα 78 και 79 του Συντάγματος για την καθιέρωση δημοσιονομικών κανόνων που «μπορούν να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση