Γοργοπόταμος: Έριξαν το Σταυρό και εγκαινίασαν το νέο αγωγό ύδρευσης (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 08:02 Γοργοπόταμος: Έριξαν το Σταυρό και εγκαινίασαν το νέο αγωγό ύδρευσης (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μαζί με τον Αγιασμό των Υδάτων στο Γοργοπόταμο εγκαινιάστηκε σήμερα και ο νέος τροφοδοτικός αγωγός ύδρευσης Λαμίας.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γοργοπόταμο Εορτασμός των Θεοφανίων και η τελετή Αγιασμού των Υδάτων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ Νικολάου, με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικόλαου Σταυρογιάννη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, κλήρος και πιστοί κατευθύνθηκαν υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας στο Γοργοπόταμο, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Και φέτος στα νερά του παγωμένου Γοργοπόταμου έπεσαν δυο θαρραλέοι βουτηχτάδες για να πάρουν την ευλογία και τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος.

Είναι οι Κατσιαβός και Σταμοκώστας, που καταχειροκροτήθηκαν και πήραν την ευλογία του Μητροπολίτη που για πρώτη φορά φέτος χοροστάτησε στον καθαγιασμό των υδάτων στο Γοργοπόταμο.

Δείτε το βίντεο:

Ακολούθησε η τελετή εγκαινίων του νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης της Λαμίας από τις πηγές Γοργοποτάμου, ένα έργο πνοής για το Δήμο Λαμιέων που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2017.

Ο νέος αγωγός εξυπηρετεί τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της Λαμίας αλλά και των οικισμών Σταυρού, Ροδίτσας, Μεγάλης Βρύσης, Αγίας Παρασκευής, Κόμματος, Ανθήλης, Λυγαριάς, Αγριλιάς, Φραντζή, Φραντζόμυλου, Ζιακέϊκων (με έργο που θα εκτελεσθεί άμεσα), ενώ σε λίγο καιρό ο νέος αγωγός θα αποτελεί εναλλακτική υδροδότηση και των οικισμών Λειανοκλαδίου, Αμουρίου και Ζηλευτού.

Τέλος, ξεκινά φέτος το έργο ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής του Γοργοποτάμου, μέσω ενός δικτύου δασικών περασμάτων που θα δημιουργήσουν μία ενιαία διαδρομή μέσα από το δάσος μέχρι την φυσική πηγή του ποταμού.

Τo εγχείρημα θα εντάξει πλήρως τις σωληνώσεις στο φυσικό τοπίο αποκαθιστώντας το και θα κάνει την περιοχή προσβάσιμη επιτρέποντας στον επισκέπτη να την εξερευνήσει στη μεγαλύτερή της έκταση.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης, στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων, επισήμανε πως: «Το μέγεθος του έργου μπορεί να εξασφαλίζει ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες υδροδότησης της Λαμίας τουλάχιστον για τον 21ο αιώνα...

Δείτε φωτογραφίες από την Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού:

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια το νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης Λαμίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση