Λαμία: Θα μιλήσουμε για την επικοινωνία με τους εφήβους και θα γνωρίσουμε το σώμα μας!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 10:01 Λαμία: Θα μιλήσουμε για την επικοινωνία με τους εφήβους και θα γνωρίσουμε το σώμα μας!

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει μία ακόμη δωρεάν ομιλία και ένα βιωματικό εργαστήριο - Δείτε που και πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

Το κέντρο Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Παιδοψυχιατρικής και Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» αντιλαμβανόμενο τις αυξανόμενες ανάγκες για πληροφόρηση και υποστήριξη των συνανθρώπων μας ανακοινώνει τις δράσεις του για τη χρονιά 2018-2019 που θα πραγματοποιηθούν στο υποκατάστημά μας στη Λαμία, στη Βύρωνος 13, στον 2ο όροφο.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια που έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ρόλου των γονέων αλλά και στην περαιτέρω υποστήριξη και εξέλιξη των ενηλίκων μέσω της καλύτερης γνωριμίας με τον εαυτό μας.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν απο την υπεύθυνη των κέντρων Κατερίνα Αρ. Τσούμα, Λογοθεραπεύτρια και τη συνεργάτιδα των κέντρων Μαρία Καραταράκη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από την κ.Μαρία Καραταράκη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια.

Αυτό το σαββατοκύριακο έχουμε μία δωρεάν ομιλία και ένα επί πληρωμή βιωματικό εργαστήριο που και στα δύο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή: 

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 5:30-7:00 ομιλία δωρεάν
«Εφηβεία, η άγρια ηλικία, δρόμοι και προτάσεις επικοινωνίας με τους εφήβους»

Η εφηβεία, μια θύελλα στη ζωή του παιδιού κι όλης της οικογένειας. Πώς μπορεί η οικογένεια να στηρίξει τον έφηβο έτσι ώστε να τα βγάλει πέρα με τις νέες μεγάλες απαιτήσεις της ζωής του χωρίς να χάσει την συναισθηματική επαφή μαζί του;

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 2019 Βιωματικό εργαστήριο 5:00 με 8:00
«Ό,τι δε λέει το στόμα το λέει το σώμα. Συνομιλώντας με το σώμα μας και ανακαλύπτοντας την κρυφή του αλήθεια»

Στον κόσμο αυτό ερχόμαστε με ένα σοφό και επιστήθιο φίλο και σύμμαχο, το σώμα μας. Το σώμα δεν είναι μόνο σωματικό, έχει και την ικανότητα να «μιλάει» αλλά και να θυμάται μιας και το σώμα κρατά και αποθηκεύει συναισθήματα. Στο εργαστήρι θα μιλήσουμε για το πώς η ψυχή αποτυπώνεται στο σώμα (ψυχοσωματικά συμπτώματα) και με βιωματικές ασκήσεις που θα μοιραστούμε θα συνομιλήσουμε μαζί του και θα πάρουμε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορούμε να είμαστε υγιείς και χαρούμενοι.

Πληροφορίες:

Η κράτηση των θέσεων μπορεί να γίνεται καθημερινές 5:00' με 8:00' στα τηλέφωνα: 2231602057 και 6977717665.

Στις ομιλίες και τα βιωματικά εργαστήρια οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα πρέπει να γίνεται κράτηση της θέσης έως και 2 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Τα βιωματικά εργαστήρια είναι 3ωρα και έχουν κόστος συμμετοχής 20 ευρώ ανα άτομο. Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την καταβολή του 50% της συμμετοχής.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 5:30-7:00 ομιλία δωρεάν
Ο θυμός των παιδιών, ο ρόλος του στην ανάπτυξη του παιδιού και τρόποι με τους οποίους μπορεί ο γονιός να τον αντιμετωπίσει”.
Ο θυμός των παιδιών φέρνει πολλές φορές τους γονείς σε αμηχανία και αίσθηση αδυναμίας. Είναι όμως πολύ σημαντικό συναίσθημα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική εξέλιξή τους. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν να διαχειρίζονται το θυμό;

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 Βιωματικό εργαστήριο 5:00 με 8:00
«Παιδικές αναμνήσεις και τι αποκαλύπτουν για την αλήθεια της ζωής μας»
Η παιδική μας ηλικία είναι το σεντούκι με τις κρυμμένες απαντήσεις για την πορεία της ζωής μας. Ο τρόπος που βιώσαμε τον κόσμο σαν παιδιά προεκτείνεται στην ενήλικη ζωή μας και την καθορίζει. Κάθε τι όμως που γίνεται αντιληπτό και φανερό μπορεί και να επιφέρει αλλαγές προς το καλύτερο. Τι αποκαλύπτουν οι παιδικές αναμνήσεις για την στάση ζωής μας και τις συμπεριφορές μας; Ανακαλύπτοντας αυτό μπορούμε να βρούμε νέους δρόμους προσωπικής έκφρασης και ελευθερίας.

Και τριμηνιαία Βιωματικά Εργαστήρια

Θα λειτουργήσουν και τα παρακάτω τριμηνιαία βιωματικά εργαστήρια με συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα σταθερά και κόστος 50 ευρώ το μήνα ανά άτομο. Η ημέρα διεξαγωγής θα καθοριστεί μετά τη σύνθεση των ομάδων.

«Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης»
Το πιο συναρπαστικό ταξίδι είναι αυτό που κάνουμε για να ανακαλύψουμε και να συναντήσουμε τον αυθεντικό εαυτό μας.
Με βιωματικές ασκήσεις που θα μοιραζόμαστε μέσα στο φροντιστικό και υποστηρικτικό κλίμα της ομάδας μπορούμε πιο εύκολα να έρθουμε σε επαφή με τις ανάγκες μας και να αρχίσουμε πραγματικά να τις ακούμε και να τις εκπληρώνουμε.

«Ομάδα επικοινωνίας και έκφρασης εφήβων»
Στην ομάδα αυτή οι έφηβοι θα έχουν το «χώρο» να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας.

Θα ασχοληθούμε με θέματα όπως: σχέσεις και επικοινωνία, επίλυση συγκρούσεων, διαχείριση συναισθημάτων, διαχείριση άγχους,ενδιαφέροντα.

Η κράτηση των θέσεων μπορεί να γίνεται επίσης τις καθημερινές, 5:00' με 8:00', στα τηλέφωνα: 2231602057 και 6977717665.

Σας περιμένουμε να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας και να μιλήσουμε για τα θέματα που σας απασχολούν.

 “Η ευτυχία δεν είναι κάτι ετοιμοπαράδοτο. Επέρχεται με τις πράξεις μας”
Δαλάι Λάμα
 
Περισσότερες πληροφορίες τις δράσεις μας 2018 - 2019, δείτε στο εδώ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση