«Φως» στο ασφαλιστικό και τα προσωπικά δεδομένα στην ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 09:45 «Φως» στο ασφαλιστικό και τα προσωπικά δεδομένα στην ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου

Παρέμβαση του Πρόεδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου…

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, καθώς κι άλλα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των Υγειονομικών, για το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος και την ποιότητα των υπηρεσιών και των καλύψεων που θα παρέχονται αναλογικά με τις καταβληθείσες εισφορές των ασφαλισμένων, απασχόλησαν την ενημερωτική ημερίδα, που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας.

Ταυτόχρονα δόθηκαν απαντήσεις σε μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και όχι μόνο του χώρου της Υγείας, που διαχειρίζονται Δεδομένα Προσωπικού χαρακτήρα, λόγω των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εφαρμογή του GDPR, που ισχύει από τον Μάιο και για τη χώρα μας.

Για τα παραπάνω θέματα μίλησαν ο Προϊστάμενος του Γ΄ Τμήματος Δ.Ν.Υ. Ε.Φ.Κ.Α., Ανδρέας Κουτσόλαμπρος και ο Νομικός Σύμβουλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Λάμπρο Αντωνίου που έριξαν φως σε πολλές απορίες των συμμετεχόντων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η διαδικτυακή παρέμβαση του νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης μίλησε στο LamiaReport ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστος – Δημήτριος Γεωργίου:

«Σημαντική επιτυχία θεωρώ πως είχε η ενημερωτική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λαμίας, αφού προέκυψαν χρήσιμα και αξιόλογα συμπεράσματα τόσο για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό των Υγειονομικών όσο και για τον νέο γενικό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR ).

Νομίζω ότι οι εισηγήσεις των διακεκριμένων ομιλητών μας, του κ. Κουτσόλαμπρου και του κ. Αντωνίου έριξαν φως και έλυσαν πολλές απορίες πάνω σε δύο θέματα τα οποία προβληματίζουν και αγχώνουν όχι μόνο εμάς τους λειτουργούς της Υγείας, αλλά και το σύνολο των επαγγελματιών που καταβάλουν εισφορές και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που ακολούθησε τις ομιλίες, κατά την διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν σκέψεις, απορίες και προβληματισμούς λαμβάνοντας επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις από τους προσκεκλημένους ομιλητές.

Θα ήθελα δε να ευχαριστήσω για την σημαντική και ιδιαίτερα κατατοπιστική του παρέμβαση τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος παρά τις αυξημένες του υποχρεώσεις, συμμετείχε στην εκδήλωσή μας ζωντανά μέσω skype από την Αθήνα, ενημερώνοντάς μας για τις πρωτοβουλίες και τις επικείμενες δράσεις του πάνω στα θέματα που συζητήθηκαν στην ημερίδα.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, και να υποσχεθώ ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας θα συνεχίσει, συνεπής στον θεσμικό του ρόλο,  να συμβάλλει στην ενημέρωση τόσο των συναδέλφων όσο και του ευρύτερου κοινού με αντίστοιχες εκδηλώσεις και στο μέλλον».

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση