«Λαμία, καθαρή πόλη!»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 08:33 «Λαμία, καθαρή πόλη!»

«Η πόλη και οι Τοπικές μας Κοινότητες είναι καθαρές, χωρίς οι δημότες μας να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ...», τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

Διαβάστε τη δήλωση - ανάρτηση του Δημάρχου Λαμιέων:

Λαμία, καθαρή πόλη: να κάτι που το 2014 φάνταζε μάλλον ακατόρθωτο όμως πέντε χρόνια αργότερα μπορούμε να πούμε με ικανοποίηση ότι τα καταφέραμε. Η πόλη και οι Τοπικές μας Κοινότητες είναι καθαρές και οι τσέπες των δημοτών μας ανέγγιχτες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και δεν επαναπαυόμαστε. Θέλουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, ακόμα πιο καθαρή πόλη χωρίς ούτε γόπα από τσιγάρο κάτω, μεγαλύτερο ποσοστό ανακύκλωσης, διαλογή στην πηγή, διαχείριση των οργανικών, πράσινο σημείο.

Και θα τα έχουμε.

Γιατί στα πέντε αυτά χρόνια, σχεδιάσαμε, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, παλέψαμε για να εξασφαλίσουμε όλα αυτά που θα κάνουν τη ζωή και την καθημερινότητα μας ακόμα καλύτερες στην πράξη. Σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας σχεδιάσαμε νέες εγκαταστάσεις, τις οποίες χωροθετήσαμε σε περιοχή όμορη του υπάρχοντος ΧΥΤΑ, παίρνοντας παρέκκλιση από την λειτουργία του γειτονικού λατομείο και επιλύοντας έτσι ένα πρόβλημα 15ετίας. Εξασφαλίσαμε ΔΗΜΟΣΙΑ χρηματοδότηση για τις μελέτες των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης (ΜΕΑ & ΧΥΤΥ Λαμίας) ποσού 840.813,11€ διασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση για την κατασκευή τους με το ποσό των 28.000.000 €, επίσης με δημόσια χρηματοδότηση.

Τέλος, διασφαλίσαμε 6.800.000 € για την επέκταση του ΧΥΤΑ Λαμίας, προκειμένου να υπάρξει ενδιάμεση μεταβατική λύση, μέχρι να κατασκευαστούν τα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων αλλά και τους αναδόχους, καθημερινά αδειάζουμε 5.000 πράσινους κάδους και 2.500 κάδους ανακύκλωσης στη Λαμία και στις 49 Κοινότητες. Καθημερινά πραγματοποιούνται 15 έως 17 δρομολόγια, 9 δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα καθώς και τις αργίες, οδοκαθαριστές να σαρώνουν καθημερινά τους δρόμους, τρία σάρωθρα σκουπίζουν καθημερινά γειτονιές της Λαμίας και των κοινοτήτων, το καδοπλυντήριο πλένει πλέον τακτικά τους κάδους.

Οι δημότες μας για όλες αυτές τις υπηρεσίες δεν πλήρωσαν και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Γιατί με σωστή διαχείριση των ανταποδοτικών τελών και όλων των διαθέσιμων πηγών δημόσιας χρηματοδότησης, προχωράμε σε πράξεις.

Λαμία, καθαρή πόλη!

Και συνεχίζουμε!

https://www.facebook.com/pg/nikolaos.stavrogiannis/posts/?ref=notif

http://www.protasiefthinis.gr/kathariotita-prasino

#protasiefthinis #synexizoume_mazi
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση