Θύμιος Καραΐσκος: «Σε ανοιχτή γραμμή με το ΤΕΕ για να μη χαθούν άλλες ευκαιρίες»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 21:40 Θύμιος Καραΐσκος: «Σε ανοιχτή γραμμή με το ΤΕΕ για να μη χαθούν άλλες ευκαιρίες»

«Η γνώση του και η εμπειρία του ΤΕΕ, μας είναι απαραίτητη για να δημιουργήσουμε τις νέες συνθήκες, να βγει ο τόπος από την υστέρηση, να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες και να κάνουμε την πόλη μας και τους ανθρώπους της περήφανους», τονίζει Θύμιος Καραΐσκος.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, με κλιμάκιο του Συνδυασμού «Λαμία Περήφανη Πόλη», την Παρασκευή 22 Μαρτίου συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς, στο οποίο παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, σχετικά με έργα και υποδομές, όπως αυτοί αποτυπώνονται στη «πλατφόρμα διαλόγου πολιτών.

Παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως:

- η διεκδίκηση κοινοτικών πόρων ενόψει του προϋπολογισμού 2021- 2027 και το διεκδικητικό πλαίσιο σε σχέση με αυτό,

- η ανάδειξη των επιπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και στο Δήμο Λαμιέων από το στόχο 2,

- η ανάδειξη των επιπτώσεων από τη διαμόρφωση του περιφερειακού χάρτη επενδύσεων και η διεκδίκηση αλλαγής κριτηρίων για την ενδοχώρα, έτσι ώστε, οι περιφερειακές ανισότητες να μειωθούν,

- η  ανάδειξη της ανάγκης σύνταξης ειδικού προγράμματος για τις περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα στο Δήμο Λαμιέων,

- ο προσδιορισμός σε ορθολογική βάση και των προστατευόμενων περιοχών αλλά και της περιοχής Νατούρα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία,

- η αξιοποίηση των πορισμάτων της μελέτης του  προγράμματος life για τον εθνικό δρυμό Οίτης.

- η επιτάχυνση και απλοποίηση της διαδικασία διανομής του φυσικού αερίου μέσα στην πόλη.

- η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της κοιλάδας του  Σπερχειού,

- η ανασύνθεση της λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης  στο Δήμο Λαμιέων,  

- Η αποτύπωση των χρονοβόρων δυσλειτουργιών του συστήματος δημοπράτησης έργων και προώθηση τους, για θεσμική τροποποίηση,

- η συμβολή του ΤΕΕ στην αναζήτηση ευκαιριών αλλά και στην κατάδειξη προβλημάτων από την λειτουργία των μεγάλων έργων στην περιοχή, κατάρτιση προτάσεων για χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες.

- η συμμετοχή του ΤΕΕ, όπως και άλλων επιμελητηρίων και φορέων στη διαμόρφωση πολιτικής για τις χρήσεις νερού στον αγροτικό τομέα και στην εξασφάλιση των αποθεμάτων.

- η ολοκλήρωση αποχετεύσεων με βάση τους χρηματοδοτικούς πόρους και για τις  υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου,

- η προετοιμασία μελετών.

Από την πλευρά του ΤΕΕ τέθηκαν θέματα, όπως  οι συνέπειες από τα μεγάλα έργα στην περιοχή, η αντισεισμική προστασία των κτηρίων και σχολικών μονάδων, οι αναπλάσεις των πλατειών με βάση ολοκληρωμένα σχέδια και μέσα από  αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, η επιτάχυνση των διαδικασιών των συνδέσεων με φυσικό αέριο, η συνεργασία στην εκτέλεση των μεγάλων έργων που αφορούν το Δήμο, το κυκλοφοριακό.

Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε  ομόθυμα η θέληση για συνέχιση και διεύρυνση του διαλόγου και της συνεργασίας, προς όφελος των δημοτών.

 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη, δήλωσε : «Το ΤΕΕ, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας είναι για μας απαραίτητος σύμβουλος στις πρωτοβουλίες μας. Έχουμε εγκαινιάσει μαζί του έναν ανοιχτό διάλογο και έτσι θα πορευτούμε. Έναν διάλογο που αφορά τα μεγάλα και τα κρίσιμα. Έναν διάλογο που θα επιταχύνει τη δημιουργία. Ένα διάλογο που προσεγγίζει όλα τα μέτωπα και διαμορφώνει νέα ατζέντα προς όφελος της περιοχής. Αφορά τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, το χρηματοδοτικό κατάλογο που πρέπει να καταρτιστεί και να αφορά το μέλλον.  Η γνώση του και η εμπειρία του ΤΕΕ, μας είναι απαραίτητη για να δημιουργήσουμε τις νέες συνθήκες, να βγει ο τόπος από την υστέρηση, να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες και να κάνουμε την πόλη μας και τους ανθρώπους της περήφανους».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση