Ο Δήμος Μακρακώμης όπως τον ονειρευόμαστε!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 08:17 Ο Δήμος Μακρακώμης όπως τον ονειρευόμαστε!

Του Γιώργου Χαντζή...

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, οδοντίατρος και ορθοδοντικός, έχω διδαχτεί πως κάθε προσπάθεια πρέπει να έχει σχέδιο και να βασίζεται πάνω σε σωστό προγραμματισμό για να αποδώσει. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για να αναλάβω το Δήμο Μακρακώμης, διαπιστώνω καθημερινά πως οι δημοτικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν, όπως ίσως θα έπρεπε, ενώ μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που έπρεπε να έχουν από καιρό επιλυθεί, συνεχίζουν και υφίστανται. Δυστυχώς, το όραμα της σημερινής δημοτικής αρχής αρχίζει και τελειώνει κάπου ανάμεσα στη γραφειοκρατία και σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που όταν σταματήσουν αυτομάτως «σταματά» και το σχέδιο για το αύριο του τόπου. Όλη αυτή η κατάσταση είναι σίγουρο πως μπορεί να ανατραπεί και να αναστραφεί προς την πορείατου εξ-ορθολογισμού για το καλό του Δήμου.

Οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να υποστηρίξει όλες εκείνες τις δράσεις που θα τον βγάλουν από την παθογένεια που βιώνει σήμερα. Χρειάζεται όμως ένα όραμα και μια ηγεσία που να θέλει αλλά και να μπορεί να σταθεί στο ύψος της ιστορικής συγκυρίας. Η προσπάθεια βεβαίως δεν είναι εύκολη και απαιτεί προσαρμογή στην εποχή και αλλαγές που θα δώσουν κίνητρα ώστε να αναγνωριστεί η ανθρώπινη αξία και το έργο μέσα στον ίδιο το Δήμο. Ο σκοπός μας είναι να παρέχονται στον πολίτη ολοκληρωμένες υπηρεσίες αλλά και μια εμπειρία ζωής ευχάριστη, αυτή που πραγματικά του αρμόζει. Το σχέδιό μας είναι αμιγώς ανθρωποκεντρικό, μέσα και έξω από τις δομές του Δήμου Μακρακώμης, ώστε να γίνει η περιοχή μας αυτό που κάθε πολίτης ονειρεύεται, ανθρώπινη!

Το πρόγραμμά μας για το αύριο περιλαμβάνει συνεργασίες με όλους τους φορείς του τόπου, με όμορους Δήμους αλλά και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η συνεργασία όμως που θέλουμε θα στηρίζεται στη βάση της ουσίας για την επίλυση των προβλημάτων και όχι επιδερμική για καλύπτονται απλώς ανάγκες δημοσίων σχέσεων και προσωπικής μας προβολής. Θέλουμε να συνεργαστούμε πρωτίστως με τον ίδιο τον πολίτη, με τη συνέργειά του να χτίσουμε τον Δήμο Μακρακώμης και να εφαρμόσουμε νέες πρακτικές σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας ώστε η ζωή όλων μας να γίνει καλύτερη. Κι αυτό δεν είναι ούτε ευχολόγιο ούτε λόγια ανέξοδα μιας ακόμα προεκλογικής περιόδου, είναι γραπτές δεσμεύσεις ενώπιον όλων, δεσμεύσεις για τις οποίες θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε στο τέλος της θητείας μας.

Έχουμε τη διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε το σχέδιο για να προχωρήσουμε μπροστά. Εκείνο που δεν έχουμε είναι τις παθογένειες του παρελθόντος που θα μας τραβούσαν προς τα πίσω. Είμαστε ξεκάθαροι και στο στόχο μας και στις προθέσεις μας. Κυρίως όμως είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στην κοινωνία του τόπου μας, δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Χρωστάμε μόνο στον εαυτό μας την ευθύνη για να παραδώσουμε στα παιδιά μας το Δήμο Μακρακώμης όχι όπως θα τον παραλάβουμε μετά τις εκλογές αλλά όπως θα τον θέλαμε να είναι. Ίσως κι όπως τον ονειρευόμαστε!

Ανεξάρτητος Συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»
Γιώργος Χαντζής - Υποψήφιος Δήμαρχος

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Γεώργιος Χαντζής γεννήθηκε στη Δυτική Φθιώτιδα, στη Σπερχειάδα, το 1971.

Είναι οδοντίατρος και ορθοδοντικός με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στην Οδοντιατρική Σχολή.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Λάμπρου από την Μακρακώμη με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπερχειάδας, Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ και μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ένωσης Μακρακώμης - Σπερχειάδας.

Περισσότερες πληροφορίες στο hantzis.gr κιν: 6977363372.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση