Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όραμά μας να φέρουμε το Δήμο Λαμιέων στη θέση που του αξίζει…»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 12:00 «Όραμά μας να φέρουμε το Δήμο Λαμιέων στη θέση που του αξίζει…»

Μεγάλη συγκέντρωση και μήνυμα ανατροπής από τον Βασίλη Κυριακάκη και την Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία.

Τις προγραμματικές θέσεις της «Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία» και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, παρουσίασε σε κεντρική εκδήλωση στο γεμάτο από κόσμο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων και επικεφαλής του συνδυασμού Βασίλης Κυριακάκης.

Ο κ. Κυριακάκης παρουσίασε το όραμα της παράταξής του, που θέλει «την πόλη στη θέση που της αξίζει», με αναβάθμιση του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή.

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση προς τον νυν Δήμαρχο κατηγορώντας τον «για πτώχεια και κενότητα έργου», αλλά και για το χαμό της έδρας του Πανεπιστημίου και το κλείσιμο του ΤΕΙ. Ανάλογη επίθεση έκανε και προς τον Θύμιο Καραΐσκο για όσα δεν έκανε ως Αντιπεριφερειάρχης τα τελευταία 5 χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακάκη κανείς τους δεν έχει όραμα και ότι μέλημά τους είναι «η αναπαραγωγή του ίδιου αποτυχημένου μοντέλου διοίκησης του δήμου που βασίζεται στην υποταγή στην κεντρική εξουσία». Αντίθετα υπενθύμισε τη δική του συνεπή στάση που δε λογάριασε, όπως είπε, καρέκλες «όταν η εξουσία βάλλει ενάντια στα συμφέροντα του λαού».

Τα ονόματα των υποψηφίων, με τη σημείωση ότι οι λίστες παραμένουν ανοιχτές "σε κάθε ενεργό συμπολίτη":

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση, καθώς και ολόκληρη την ομιλία του κ. Κυριακάκη:

ολόκληρη η ομιλία του κου Κυριακάκη

Αγαπητοί προσκεκλημένοι εκπρόσωποι συλλόγων και μαζικών φορέων, αγαπητοί συν-υποψήφιοι & συν-υποψήφιες της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία, φίλες & φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην αποψινή εκπληκτική συγκέντρωση παρουσίασης των θέσεών μας και των υποψηφίων του συνδυασμού μας, της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία!

Είναι μεγάλη τιμή για μας η αποψινή αθρόα προσέλευσή σας, Είναι μεγάλη τιμή για μας η εμπιστοσύνη και υποστήριξη που μας εκφράζετε!

Απόψε, με την εντυπωσιακή αυτή συγκέντρωση, στέλνετε σε κάθε γωνιά του δήμου μας, σε κάθε δημότη το ηχηρό μήνυμα ανατροπής στο δήμο Λαμίας! Στις 26 Μάη αφήνουμε πίσω μας το παλιό, αποτυχημένο μοντέλο διοίκησης του δήμου! Λέμε ΟΧΙ στην υποταγή και το στραγγαλισμό της ΤΑ στην κεντρική εξουσία, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, ΟΧΙ στην αδιαφάνεια και έλλειψη δημοκρατίας, ΟΧΙ στην παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και της πόλης μας! Λέμε ΝΑΙ στην αναζωογόνηση της ΤΑ, ΝΑΙ στην υπεράσπιση και αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου, ΝΑΙ στη δημοκρατική λειτουργία του, ΝΑΙ στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας κάθε δημότη! Στις 26 Μάη διεκδικούμε τη δημοτική αρχή για να διεκδικήσουμε ΜΑΖΙ με τους δημότες ένα νέο ρόλο για τη Λαμία στην ευρύτερη περιοχή!

Απόψε, στέλνετε ένα μήνυμα αγώνα & ελπίδας για μια ανθρώπινη ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη ελεύθερων & ίσων πολιτών, με τους πολίτες ενεργούς & πρωταγωνιστές, στο κέντρο του δήμου κι όχι αμέτοχους στη γωνία.

Φίλες & Φίλοι,

Οι δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου διενεργούνται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Η συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος για 9η χρονιά και από τη σημερινή κυβέρνηση προκαλεί μεγαλύτερη οικονομική καθήλωση, παραπέρα φτωχοποίηση και εξαθλίωση μεγάλου μέρους του λαού, ευρύτερο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας και βάθεμα της εξάρτησης και υποτέλειας με απώλεια της εθνική ανεξαρτησίας και πιθανούς μελλοντικούς εθνικούς κινδύνους.

Σε αυτά τα πλαίσια η ΤΑ με το νέο νόμο Κλεισθένη υποτάσσεται όλο και βαθύτερα στην κεντρική εξουσία, γίνεται περισσότερο πλέον ετεροδιοίκηση.

Ας δούμε πολύ σύντομα τι νέο φέρνει ο «Κλεισθένης» στην ΤΑ και ιδιαίτερα στους δήμους. Συνολικά, υιοθετεί και ενσωματώνει όλες τις μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων.

Έτσι:

  • Ισχυροποιεί το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας, την «Τρόικα», το «μνημόνιο των δήμων».

  • Εντείνει την υποχρηματοδότηση των δήμων με αύξηση της αυθαίρετης παρακράτησης και υπεξαίρεσης θεσμοθετημένων πόρων. Ως σήμερα 17 δις ευρώ έχουν παρακρατηθεί από τους δήμους, ενώ, με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2020-23, θα ξεπεράσουν τα 27 δις. Μεγάλη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

  • Αντικατάσταση θεσμοθετημένων κεντρικών πόρων από ιδίους πόρους με ενίσχυση του φοροεισπρακτικού ρόλου των δήμων (και ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους?).

  • Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των δήμων μέσω δημιουργίας Α.Ε. χωρίς τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου.

  • Επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων – ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας.

  • Επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης – κατάργηση της ουσίας της εργασίας.

Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο – ασφυκτικό αλήθεια – που καθορίζει τις πολιτικές των δήμων υπονομεύοντας τα συμφέροντα και τις πραγματικές ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών Και από εδώ προκύπτουν κάποια κρίσιμα ερωτήματα:

Ακούσατε, είδατε τον νυν δήμαρχο, κ. Σταυρογιάννη να μιλά καθόλου για τα παραπάνω;

Ακούσατε, είδατε τον νυν αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Καραΐσκο να μιλά καθόλου για τα παραπάνω?

Δεν τους ακούσατε, διότι απλά ΔΕΝ είπαν το παραμικρό! Δεν είπαν το παραμικρό για το βασικό νόμο της ΤΑ που καθορίζει τις τύχες των δήμων και των δημοτών. Και ξέρετε γιατί δεν είπαν? Διότι θέλουν να σας κρύψουν μια πολύ βασική αλήθεια: ότι αποδέχονται, συναινούν, ανέχονται, υιοθετούν, υποτάσσονται στη λογική και στις συνέπειες που υπαγορεύει ο παραπάνω νόμος.

Άλλωστε ο νυν δήμαρχος έχει ήδη κατά τη θητεία του ξεκινήσει την εφαρμογή πολλών εκ των παραπάνω. Έχει πρωτοστατήσει μάλιστα! Και επαίρεται κιόλας γι αυτό!

Χαρακτηριστικό «επίτευγμά» του η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας με την απόλυση 47 εργαζομένων, την παράδοση της σε εργολάβους μέσω του ΦΟΔΣΑ Α.Ε. και την παραχώρηση της περιουσίας της στον ΦΟΔΣΑ! Κι ενώ είχε τη δυνατότητα και θεσμικά να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα της και να κρατήσει τους εργαζόμενους. Μίλησε για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει ο ΦΟΔΣΑ με τον κατάλληλο εξοπλισμό του (δλδ αυτόν που του παραχώρησε ο δήμος!). Μίλησε για το κλείσιμο των χωματερών… ποίων, κ Σταυρογιάννη, αυτών που συναντάμε στις επισκέψεις μας στις κοινότητες του δήμου, όπως λχ στην Ανθήλη, στο Σπερχειό, στα Λουτρά Υπάτης, στο Γοργοπόταμο;

Η ίδια λογική της ίδρυσης Α.Ε. με συμμετοχή του δήμου στο μετοχικό κεφάλαιο, όπου το δημ. Συμβούλιο δε θα έχει κανέναν έλεγχο, βρίσκεται και στο ζήτημα της ΠΕΛ για την οποία ο νυν δήμαρχος πανηγυρίζει! Ξέχασε όμως να μας πει αν θα πληρώσουν οι δημότες τα χρέη της μέσα από ενδεχόμενη αύξηση των δημοτικών φόρων!

Από την άλλη, ο κ. Καραΐσκος (ως δικηγόρος που είναι κιόλας) απέφυγε να πει μισή, έστω, κουβέντα κριτικής ή θέσεων για ένα από τα καυτότερα ζητήματα του δήμου μας και κάθε δήμου, αυτό της καθαριότητας. Γιατί άραγε; Διότι προφανώς συντάσσεται απόλυτα με την παραπάνω εξέλιξη και πολιτική στο θέμα της καθαριότητας! Ενώ για την ΠΕΛ συμφωνεί απόλυτα με τη μετατροπή της σε Α.Ε.

Και οι δυο τους είναι πιστοί στο δόγμα της ιδιωτικοποίησης τομέων και υπηρεσιών του δήμου, πιστοί στο δόγμα της επιχειρηματικότητας των δήμων μέσα από την ίδρυση Α.Ε., πιστοί στο δόγμα διάλυσης της εργασίας και προώθησης των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Όταν αναφέρονται δε στην ανάγκη «νέων χρηματοδοτικών εργαλείων» ουσιαστικά μιλάνε για την αντικατάσταση θεσμοθετημένων κεντρικών πόρων από ιδίους πόρους με ενίσχυση του φοροεισπρακτικού ρόλου των δήμων (αλήθεια, μπορούν να μας πουν τη θέση τους για ενδεχόμενη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από το δήμο, τη θέση τους σχετικά με ενδεχόμενη δυνατότητα του δήμου για πλειστηριασμούς κατοικιών και καταστημάτων δημοτών?).

Δυο μόνο λόγια ακόμη για να τελειώνουμε με τις γενικόλογες διακηρύξεις και τα εικονικά προγράμματα των άλλων υποψηφίων δημάρχων, που καταρτίζονται πριν από τις εκλογές και ξεχνιούνται από τους ίδιους την άλλη μέρα των εκλογών. Η πλειοψηφία των δημοτών δεν τους πιστεύει πλέον. Δεν πιστεύει στις απατηλές υποσχέσεις τους.

Ο νυν δήμαρχος ανέδειξε ο ίδιος στην πρόσφατη ομιλία του την πτωχεία, αλλά και την κενότητα του έργου του:

«…στέγαστρο στο ΔΑΚ, η οδός Μπιζανίου, οι πολλές κατασκευές κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων, δημοτικών κτηρίων, ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις δεκάδων δρόμων, οι ανακαινίσεις 17 παιδικών χαρών… «αίθουσες διδασκαλίας και πολλαπλών χρήσεων, ενώ συντηρούμε και εξοπλίζουμε τις σχολικές μας μονάδες ανάλογα με τις ανάγκες τους….. Διαχειριζόμαστε με τον πλέον πρόσφορο τρόπο το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων… Είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον, τη μέριμνα και το κοινωνικό μας πρόσωπο….. θα λειτουργήσουμε και το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ…. Πιστεύουμε πως η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να εξαντλεί τα όρια της μόνο με την καθημερινότητα, μόνο στις λακκούβες, τα πεζοδρόμια και τις λάμπες, αλλά πρέπει να έχει όραμα και στοχευμένη στρατηγική…»

και ακολούθησε η παραδοσιακή πλέον εξαγγελία κάποιων δευτερευόντων, θα ‘λεγε κανείς, έργων για το μέλλον…

Πού είναι το όραμα κ. Σταυρογιάννη, όταν την περίοδο που η κυβέρνηση καταργούσε το ΤΕΙ Λαμίας το μόνο που κάνατε ήταν να υποδεχτείτε στην πόλη μας μετά βαΐων και κλάδων τον υπουργό Παιδείας; Τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο στη Λαμία λέγεται πανεπιστήμιο Θεσσαλίας;

Πού είναι το όραμα σας κ. Σταυρογιάννη, όταν στη συνεδρίαση του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου το περασμένο καλοκαίρι στέλνατε εκπρόσωπό σας εν κρυπτώ, για να ζητήσετε μαζί με το Υπερταμείο (πρ. ΤΑΙΠΕΔ) την απένταξη του ιστορικού χώρου Θερμοπυλών από τη ζώνη προστασίας Α, προκειμένου να επιτραπεί η δόμηση? Όταν αποδέχεστε στην πράξη την υποθήκευσή του (μαζί με την εκχώρηση 587 μνημείων σε όλη τη χώρα) στους ξένους ως εγγύηση για το χρέος?

Τέλος, ο νυν αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Καραΐσκος θυμήθηκε τώρα να εξαγγείλει την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών για την ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και για γεωθερμία, την τουριστική αξιοποίηση των ιστορικών χώρων με «brand name», όπως είπε, τη διανομή φυσικού αερίου για οικιακή κατανάλωση, την επιμονή στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας…. Και μιλάει φυσικά και ο ίδιος για μακρόπνοα πλάνα και όραμα…

Το ελάχιστο που θα μπορούσα να πω είναι ότι ο αντιπεριφερειάρχης μας μάλλον αυτοσαρκάζεται… 5 χρόνια τώρα έχουν περισσέψει οι παρουσίες και χειραψίες σε κοινωνικές εκδηλώσεις…

Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ!… Κοινό τους όραμα είναι η αναπαραγωγή του ίδιου αποτυχημένου μοντέλου διοίκησης του δήμου που βασίζεται στην υποταγή στην κεντρική εξουσία, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, στις πελατειακές σχέσεις, στον κομματισμό, στην αδιαφάνεια και έλλειψη δημοκρατίας, στην αδιαφορία για τα καθημερινά προβλήματα του δημότη παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και της πόλης μας, μοντέλο που οδήγησε την πόλη μας στην απαξίωση και υποβάθμιση του ρόλου της που όλοι βιώνουμε.

Το μόνο που έχουν καταφέρει ως τώρα είναι να αντιγράφουν πολλά απ το πρόγραμμά μας, στο οποίο έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένες θέσεις από πολλά χρόνια για όλα αυτά τα ζητήματα.

Και έρχονται τα εύλογα και κρίσιμα ερωτήματα των δημοτών:

Ποιο είναι το δικό σας όραμα? Ποιο είναι το πρόγραμμα της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία? Και γιατί ΕΣΕΙΣ μπορείτε να καταφέρετε να το βάλετε μπροστά και να το κάνετε πράξη?

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο. Η απάντηση βρίσκεται στην ταυτότητά μας. Πηγάζει από το ποιοι είμαστε, ποια είναι η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία.

Φίλες και φίλοι,

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 2005. Είναι μια πραγματική και ζωντανή δημοτική κίνηση με ριζοσπαστικό και κινηματικό χαρακτήρα, ανεξάρτητη στην πράξη από κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν είναι απλά ένας εκλογικός συνδυασμός που την επομένη των εκλογών σταματά να υπάρχει, να σκέφτεται, να δρα. Μέσα απ’ όλη τη μέχρι τώρα πορεία μας αναδειχτήκαμε στη συνείδηση των δημοτών ως η κύρια αντιπολιτευτική δύναμη στις εκάστοτε δημοτικές αρχές με πλήθος προγραμματικών και κινηματικών παρεμβάσεων για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα των πολιτών. Σήμερα, σ αυτή την εκλογική μάχη στοχεύουμε και φιλοδοξούμε να πάμε ψηλότερα, να διεκδικήσουμε την ίδια τη δημοτική αρχή! Όμως με τους δημότες συμμέτοχους και ενεργούς, όχι αμέτοχους στη γωνία. Δε θεωρούμε το Δήμο τσιφλίκι μας και τον εαυτό μας αναντικατάστατο. Δεν θα βρει κανείς ανάμεσά μας πολιτικάντηδες που διαφωνούν με τον συνδυασμό τους και μεταγράφονται σε έναν άλλο, χωρίς να αναλαμβάνουν τη δική τους ευθύνη για την αποτυχία. Δε θέλουμε να καθίσουμε στην καρέκλα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων για να αναπαράγουμε το πελατειακό σύστημα εξουσίας με κύριο στόχο (αυτοσκοπό θα ‘λεγα) να ξαναεκλεγούμε την επόμενη 5ετία. Άλλωστε στην πράξη το δείξαμε, όταν χρειάστηκε, ότι δε μας ταιριάζει η καρέκλα της εξουσίας, όταν βάλλει ενάντια στα συμφέροντα του λαού! Επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή των δημοτών, τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία σε όλες τις διαδικασίες του δήμου, σε κάθε γωνιά του.

Ρωτάνε εύλογα πολλοί: μα και άλλες δημοτικές κινήσεις και εκλογικοί συνδυασμοί βαφτίζονται ενίοτε ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί ή πολυσυλλεκτικοί. Ποια λοιπόν η διαφορά σας;

Τους απαντάμε: η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία δε δημιουργήθηκε από τη συμφωνία κάποιων κομμάτων, ούτε ο συνδυασμός μας πήρε το χρίσμα από κάποιο κόμμα, όπως γίνεται και σήμερα με τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Στις πρώτες θέσεις εδώ μέσα αυτή την ώρα δεν κάθονται βουλευτές, κομματικοί παράγοντες, πρώην και νυν υπουργοί, δεν περιοδεύουν για μας βουλευτές, συντονιστές εκλογικού αγώνα. Κάθονται οι υποψήφιοί μας και εκπρόσωποι συλλόγων και μαζικών φορέων του δήμου μας. Δεν ελεγχόμαστε και δεν απολογούμαστε σε κομματικούς μηχανισμούς, ούτε τα αποτελέσματά μας θα καταγραφούν υπέρ του τάδε ή του δείνα κόμματος. Ήδη από τις 6 Φλεβάρη δηλώσαμε δημόσια ότι δε θέλουμε τη στήριξη κάποιου κόμματος. Όσο για τους διάφορους καλόβουλους ή κακόβουλους που είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα θέλουν να μας ταυτίσουν πάση θυσία με κάποιο κόμμα, τους απαντάμε μόνο με τη δράση μας και δηλώνουμε: εξαρτιόμαστε μόνο από το λαό, τους πολίτες της Λαμίας και σε αυτούς απευθυνόμαστε για να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε.

Πρωτοστατήσαμε στους αγώνες για το περιβάλλον, την υπεράσπιση των δημόσιων ελεύθερων χώρων, στον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων μέσα από τη δημιουργία της Επιτροπής Κατοίκων και Φορέων Λαμίας κατά των Διοδίων, μέσα από κινηματικές δράσεις, μέσα απ το αίτημα νομικής προσφυγής και δημοψηφίσματος.

Αναδείξαμε την ανάγκη κατασκευής περιφερειακών δρόμων, δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου, εκσυγχρονισμού των παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων, ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς, του Ξηριά, του Ισαδακίου…

Προβάλλαμε τις θέσεις μας για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμάτων και το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας

Αντιταχθήκαμε στη λογική του Δήμου-μάνατζερ, στις ΣΔΙΤ, στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, των ιαματικών πηγώντων ιστορικών χώρων, στο νόμο «Κλεισθένη», στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και στην απόλυση των εργαζόμενων σε αυτήν, στο κλείσιμο των ΤΕΙ και τη μετατροπή του Πανεπιστημίου Στερεάς σε Θεσσαλίας.

Διεκδικήσαμε τη μεταστέγαση του ειδικού επαγγελματικού εργαστηρίου από το Κωσταλέξη στην πόλη. Καλύτερη λειτουργία και επέκταση των κοινωνικών δομών του δήμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Υπερασπιστήκαμε

Τη συλλογική ιστορική μνήμη με την επιμονή μας στην ίδρυση Μουσείου Εθνικής αντίστασης και στην καθιέρωση εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης.

Τα δικαιώματα των ΑμΕΑ, των Αθίγγανων, των μεταναστών και προσφύγων. Συμπαρασταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στους πρόσφυγες πολέμου, όταν έφτασαν στην εθνική οδό, συμμετείχαμε στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης. Συμμετείχαμε στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, διακοπών ρεύματος και νερού, στο αντιφασιστικό.

Τους αγώνες μαζικών φορέων-κινημάτων (αγροτών, απολυμένων εργαζόμενων στην καθαριότητα, εργαζομένων στην υγεία και παιδεία).

Τα αιτήματα συλλογικοτήτων (ΑμΕΑ, φιλοζωϊκός, πολιτιστικοί, αθλητικοί) και των απλών δημοτών.

Τη δημόσια Υγεία, τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου, τη δημιουργία σταθερών δημοτικών δομών Πρόνοιας (Βοήθεια στο Σπίτι, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ, Κέντρο Νεότητας) με κεντρική χρηματοδότηση.

Την ερασιτεχνική πολιτιστική δημιουργία, κληρονομιά, την παιδεία, μαζικό αθλητισμό.

Το όραμά μας για το δήμο Λαμιέων ως δημοτική Αρχή – Βασικοί προγραμματικοί στόχοι

  • Μια δημοτική αρχή που δε θα υποτάσσεται στην κεντρική εξουσία, αλλά θα διεκδικεί μαζί με τους δημότες την ανεξαρτησία της ΤΑ.

  • Που θα θέτει σε υψηλή προτεραιότητα και θα υπερασπίζεται στην πράξη τα βασικά, θεμελιώδη συμφέροντα των δημοτών, τις βασικές ανάγκες τους, την αξιοπρέπειά τους. Κανένας δημότης μας χωρίς στέγη, φαγητό, ρεύμα, νερό.

  • Που θα θέτει σε υψηλή προτεραιότητα τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών και της πόλης. Που θα αναβαθμίσει ριζικά την εμφάνιση της πόλης και την ποιότητα ζωής σε αυτήν

  • Που θα απλώσει και θα βαθύνει τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα, τη συμμετοχικότητα σε κάθε γωνιά και διαδικασία του δήμου.

  • Που θα υπερασπιστεί στην πράξη την περιουσία και φυσικό πλούτο του δήμου και θα τα αξιοποιήσει προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών.

  • Που θα εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την επίτευξη του μεγάλου στόχου: να φέρουμε την πόλη μας, το Δήμο Λαμιέων στη θέση που της αξίζει. Να αναβαθμίσουμε το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή. Να αναδείξουμε την ιστορικότητα του δήμου μαςκαι να αξιοποιήσουμε δημιουργικά την παγκοσμιότητα της ιστορικής θέσης και σημασίας της Λαμίας. Ο δήμος συνδέεται με τους μύθο του Ηρακλή, τις Αμφικτυονίες… Στο δήμο μας βρίσκονται 3 σταθμοί της ιστορίας μας. … δεν είναι απλά εμπορικά σήματα (brand names). Είναι τόποι αυτοθυσίας, που οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους, έδωσαν την ίδια τους τη ζωή, παλεύοντας κατακτητές πολύ ισχυρότερους, αυτοκρατορίες της εποχής, τολμώντας το αδύνατο, το ανέφικτο: την απελευθέρωση του τόπου μας και του λαού μας. Και τα κατάφεραν! Το παράδειγμά τους να το βάλουμε μέσα μας καλά και σήμερα για να κερδίσουμε τις νέες άνισες μάχες για τον τόπο μας, για τη χώρα μας!

Φίλες και φίλοι,

Καλώ όλους τους δημότες του Δήμου Λαμιέων να δώσουν με την ψήφο τους στις 26 Μάη την ευκαιρία στην Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία να αλλάξει τις τύχες αυτής της πόλης, τις τύχες όλων των δημοτών!

Φίλες & φίλοι,

Η αποψινή συγκέντρωση και παρουσίαση του προγράμματός μας και του εκλογικού μας συνδυασμού ήταν αποτέλεσμα μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Πρόκειται για ένα δυνατό πολυσυλλεκτικό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο Ανατροπής για το Δήμο Λαμίας, ένα ψηφοδέλτιο διεκδίκησης της δημοτικής Αρχής!

Οι υποψήφιοί μας δεν είναι επώνυμοι παράγοντες της πολιτικής, δεν είναι πολιτικάντηδες που σκοπό έχουν να χτίσουν πολιτικές καριέρες. Δεν έβαλαν την υποψηφιότητά τους προτεινόμενοι από κάποιο κομματικό μηχανισμό για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο. Είναι απλοί άνθρωποι με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς για το δήμο μας που συνεισφέρουν στην κοινή δύσκολη μα όμορφη προσπάθεια με ελεύθερη συνείδηση. Αντιπροσωπεύουν όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες, επαγγελματικές ασχολίες και περιοχές του Δήμου μας.

Έχω την τιμή να σας παρουσιάσω του υποψηφίους του συνδυασμού μας

Καλώ τους υποψηφίους μας να δώσουν το δυναμικό παρόν τους στο Δήμο τις επόμενες εβδομάδες, μεταφέροντας τις θέσεις της Παρέμβασης Πολιτών σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί άλλη μια ευκαιρία για τη Λαμία, για τις ζωές μας. Μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης των ίδιων των δημοτών!