Συνέντευξη της Βιργινίας Στεργίου στα "Νέα"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 18:39 Συνέντευξη της Βιργινίας Στεργίου στα "Νέα"

Το Εκλογικό της Κέντρο στη Στυλίδα εγκαινιάζει στις 8:30' το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (15/5/19) η επικεφαλής του Συνδυασμού ''Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα'' Βιργινία Στεργίου.

Η υποψήφια Δήμαρχος Στυλίδας συνεχίζει τις επισκέψεις και τις επαφές με κάτοικους σε όλη την Ανατολική Φθιώτιδα εισπράττοντας ένα πολύ θετικό κλίμα για το Συνδυασμό της στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Η κ. Βιργινία Στεργίου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα τα "Νέα" μιλά για το πως βλέπει το Δήμο την επόμενη ημέρα και πως θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα το στόχο της που είναι: «Να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο τόπο...»

(Η πιο δυνατή Αυτοδιοικητική ομάδα στην Ανατολικη Φθιώτιδα)

Η συνέντευξη στα "Νέα"

ΕΡ: Ποια είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το δήμο;

ΑΠ: Υπάρχουν ασφαλώς τα θέματα καθημερινότητας, που λίγο πολύ είναι κοινά για τους περισσότερους δήμους της περιφέρειας. Η καθαριότητα, ελλιπής φωτισμός, η ασφάλεια, τα αδέσποτα, οι απουσία σοβαρών κοινωνικών δομών, οι λίγοι αθλητικοί χώροι, οι υποδομές στα σχολεία. Επιπλέον, τα θέματα ύδρευσης και άρδευσης, ειδικά για τους παραγωγούς καθώς και η απουσία βιολογικών καθαρισμών. Όμως το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι η περιοχή μας για πολλά χρόνια πήγαινε στον αυτόματο. Χωρίς αναπτυξιακό πλάνο, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς ταυτότητα. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε. Να μετατρέψουμε τον διευρυμένο δήμο Στυλίδας, σ’ έναν δήμο – πρότυπο, με διοίκηση που θα έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το τι κατεύθυνση θέλουμε να πάρει ο τόπος μας την επόμενη δεκαετία και κυρίως για το πως θα το πετύχουμε.

ΕΡ: Οι βασικοί άξονες του προγράμματός σας;

ΑΠ: Η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής του πολίτη, η αδήριτη ανάγκη πλέον ο δήμος να γίνει τεχνολογικά «έξυπνος», ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η παιδεία ως ένα τρίπτυχο συνολικής αναβάθμισης του τόπου, οι κοινωνικές δομές για τους αδύναμους, η επιχειρηματικότητα και η οικονομία της περιοχής μας. Σε όλες αυτές τις θεματικές έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, στηριζόμενοι και σε καλές πρακτικές που υλοποιούνται ήδη από άλλους δήμους. Ο μεγάλος μας στόχος, όπως τόνισα και πριν, είναι να δημιουργήσουμε μια ενιαία αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας. Να δώσουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε κάθε περιοχή, τα οποία θα λειτουργούν σαν συνδετικοί κρίκοι και θα οδηγήσει τον τόπο μας σε οικονομική ανάπτυξη. Για παράδειγμα, η Στυλίδα να γίνει ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες logistics, αξιοποιώντας το λιμάνι, την Εθνική Οδό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ θα συνδέεται και η Βιομηχανική Ζώνη της Λαμίας. Παράλληλα, να προχωρήσουμε σε σχέδιο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουν οι Ράχες, η Αγία Μαρίνα ή η Γλύφα, καθώς και το πως θα αναδείξουμε την περιοχές της Πελασγίας και του Αχινού ως τόπους πολιτισμού. Κι όλα αυτά στηρίζοντας και αναδεικνύοντας το ελαιόλαδο και την ελιά, που αποτελούν έναν από τους βασικούς πνεύμονες της περιοχής μας.

ΕΡ: Τι έχετε να προτείνετε στους νέους που εγκαταλείπουν τον τόπο σας λόγω της ανεργίας;

ΑΠ: Στην τελευταία μου ομιλία έκλεισα λέγοντας ότι είμαι εδώ για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό γιατί, πρώτα και πάνω απ’ όλα, έχουμε ιερό καθήκον να αφήσουμε τον τόπο μας καλύτερο στα παιδιά μας. Και για να είναι καλύτερος, πρέπει τα παιδιά μας να επιστρέψουν στον τόπο τους. Σε πρώτο επίπεδο δουλεύοντας σκληρά για το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθήσουμε, για τον τρόπο δηλαδή που θα παράγει πλούτο ο τόπος μας. Μόνο έτσι θα έρθουν επενδύσεις, μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Σε δεύτερο επίπεδο, θα δημιουργήσουμε πρότυπο δημοτικό Γραφείο Διασύνδεσης που θα δικτυώνει τους νέους μας με τις μεγάλες εταιρείες της περιοχής. Μάλιστα, θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία μαζί με τις επιχειρήσεις αυτές ώστε να δημιουργήσουν προγράμματα πρακτικής άσκησης αποκλειστικά για τους νέους πτυχιούχους μας. Παράλληλα, σχεδιάζουμε κίνητρα για τις τοπικές επιχειρήσεις για προσλήψεις νέων έως 30 ετών.

ΕΡ: Είστε έτοιμη για μετεκλογικές συνεργασίες;

ΑΠ: Θέλω να είμαι ξεκάθαρη σε κάτι. Θα είμαι δήμαρχος όλων των συμπολιτών μου, όχι μόνο όσων με ψηφίσουν. Επομένως, το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό να συζητούμε συνεχώς πάνω σε αρχές και θέσεις, με όποιον πολίτη εκλεγμένο ή μη, επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια αναγέννησης του τόπου μας. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα της 26ης Μαϊου στον δήμο μας, θα είναι τέτοιο που θα αναδείξει άμεσα μια ισχυρή δημοτική αρχή ικανή να αντιμετωπίσει τα μεγάλα θέματα της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Διαβάστε επίσης:

"Οργώνει" την Ανατολική Φθιώτιδα η υποψήφια Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση